Και νέο μήνυμα Τσίπρα σε “53” : Υπάρχει καλό ΠΑΣΟΚ και το θέλουμε

254

Της Νίκης Ζορμπά

Έχει εμπεδωθεί πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο για την διεύρυνση, αναστενάζει. Η ομάδα των “53” μαζί με “ανησυχούντες”, έχουν βγει στα κεραμίδια εναντίον του Α. Τσίπρα και της προοπτικής “σοσιαλδημοκρατικοποίησης του κόμματος”  ή απλούστερα, στο εγχείρημα πασοκοποίησής του.

Όπως έχει αναφέρει επανειλημμένως το Capital.gr , στον δρόμο για το συνέδριο “επικύρωσης” -και επισήμως- της στροφής του ΣΥΡΙΖΑ προς το Κέντρο, οι εξ αριστερών του κ. Τσίπρα και των προεδρικών, “βράζουν” και επιδίδονται σε κλεφτοπόλεμο.

Το ωραίον ΠΑΣΟΚ

Ο ίδιος ο πρόεδρός τους πάντως, δεν φαίνεται να ορρωδεί προ των αντιδράσεων.

Σε μια… de profundis συνέντευξή του χθες (ΑΝΤ1) , ο κ. Τσίπρας μεταξύ “εκμυστηρεύσεων” για πιο προσωπικές στιγμές της διαδρομής του, φρόντισε να ανανεώσει το μήνυμά του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει και μοντέλο καλού ΠΑΣΟΚ και το θέλουμε, δεν μας ψήφισαν μόνον αριστεροί ριζοσπάστες ούτε όταν γίναμε κυβέρνηση ούτε στις πρόσφατες εκλογές.

Η τηλεοπτική παρέμβαση του κ. Τσίπρα εξάλλου, ήρθε ως συνέχεια έτερης συνέντευξής του, στην εφσυν του σαββατοκύριακου, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , μίλησε για σύγκλιση των σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων στην Ελλάδα, τείνοντας χείρα φιλίας στην Φώφη Γεννηματά.

Υπάρχουν δύο ΠΑΣΟΚ, εξήγησε (ξανά) ο ίδιος χθες, το οραματικό που έδωσε προοπτική σε αγώνες δεκαετιών και το άλλο, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Ο ίδιος ασφαλώς, τοποθέτησε τον υπό κατασκευή νέο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώιμη φάση του Κινήματος.

Δεν είναι η πρώτη και βεβαίως ένεκα της χλαπαταγής στην κομματική ενδοχώρα της Κουμουνδούρου, δεν θα είναι και η τελευταία φορά που ο Αλέξης Τσίπρας, σηκώνει το γάντι στην εσωκομματική του αντιπολίτευση.

Και το όνομα αυτού

Η “πάσα” μάλιστα που έδωσε στον πρώην πρωθυπουργό, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μέσω απόφασης της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ, με την οποία πρόκρινε να αποφασίσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο όνομα του κόμματος, δεν πήγε χαμένη.

Ο κ. Τσίπρας, στην ίδια συνέντευξη, είπε μεν εμφατικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολύ δυνατό brand name αλλά η συζήτηση να προστεθεί στο όνομα ένας ακόμη όρος που να εκφράζει τον μετασχηματισμό του, είναι ανοιχτή αλλά δεν θα γίνει πίσω από κλειστές πόρτες. Θα γίνει με τη συμμετοχή του κόσμου που στηρίζει το κόμμα.

Μήνυμα εύληπτον.

Οι περιοδείες

Στο μεταξύ , με τα ποσοστά των νέων εγγραφών στον ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώνονται προς ώρας απογοητευτικά, ο Αλέξης Τσίπρας, “ξαναπαίρνει” τους δρόμους σε νέες περιοδείες.

Σήμερα θα βρίσκεται στον νομό Ηλείας. Βάσει του προγράμματός του, στις 12:00 θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Ιωάννη Λέντζα, στο δημαρχείο της πόλης. Στη μία και τέταρτο θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γεώργιο Γεωργιόπουλο, στο δημαρχείο της πόλης και εν συνεχεία, στις 13:45, θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το απόγευμα, στις 18:30  θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, στο δημαρχείο της πόλης και θα ολοκληρώσει την περιοδεία του με ανοικτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, στις 19:00.

Πηγή: capital.gr