Κατατέθηκε η τροπολογία για ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Προβλέπει ποινές αφαίρεσης 5 έως 10 βαθμών

222

Τροποποιείται ο νόμος για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό σε περίπτωση παραβίασης διατάξεων ως προς τους περιορισμούς στην απόκτηση μετοχών και την απαγόρευση της πολυϊδιοκτησίας αθλητικών Ανώνυμων Εταιρειών .

Σύμφωνα με την τροπολογία αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμών από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα στο οποίο αυτή συμμετέχει αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης.

Η τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας «Επίδομα γέννησης και λοιπές διατάξεις».

Μενδώνη: Στάση ευθύνης

Όταν απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από κυβέρνηση είναι στάση ευθύνης, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσιάζοντας στην ολομέλεια την τροπολογία.

Όπως είπε η κυρία Μενδώνη με την τροπολογία (που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης) επιχειρείται ένας εύλογος εξορθολογισμός των κυρώσεων, σε περιπτώσεις παραβάσεων του αθλητικού νόμου, ιδίως των διατάξεων περί πολυϊδιοκτησίας, σύμφωνα με τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Η ρύθμιση, παρατήρησε, “σέβεται την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίες θα εφαρμόσουν με τα όργανά τους τη νέα ρύθμιση. Αυτό που αλλάζει είναι η δυνατότητα επιμέτρησης της ποινής εντός του πλαισίου που καθορίζει ο νομοθέτης”.

Σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, “όταν απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία, η οποία είναι τραυματισμένη από το πρόσφατο παρελθόν, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση, είναι στάση ευθύνης. Η ενότητα είναι αναγκαίος όρος προόδου όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και ευρύτερα. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει τη συνοχή της κοινωνίας, να μην επιτρέψει ένα νέο κοινωνικό διχασμό, με αφορμή το συγκεκριμένο ο θέμα του ποδοσφαίρου. Αυτό είναι το πρώτιστο μέλημά μας” είπε η κα Μενδώνη.

Καταλήγοντας, επανέλαβε ότι “στην παρούσα φάση, η χώρα έχει να αντιμετωπίσει διάφορα κρίσιμα θέματα, που δεν αφήνουν περιθώρια για κανενός είδους ένταση ούτε για νέο διχασμό ανάμεσα στους πολίτες της”.

Πηγή: kathimerini.gr