Mr. Bitcoin: Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προανήγγειλε η Κωνσταντοπούλου

225

Αίτηση στον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης κατέθεσε η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι συνήγορος του Αλεξάντερ Βίνικ -γνωστού ως Mr. Bitcoin.

Σε αυτή ζητεί «να λάβει γνώση και αντίγραφα όλων των εγγράφων, δυνάμει των οποίων παραγγέλθηκε και εκτελέσθηκε η μεταφορά του κ. Βίνικ στη Γαλλία με συγκεκριμένη αναφορά στις ημερομηνίες και ώρες σύνταξης και αποστολής κάθε εγγράφου».

Στην αίτησή της υποστηρίζει ότι ο εντολέας της μεταφέρθηκε στη Γαλλία χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή του και χωρίς να του δοθεί δικαίωμα επικοινωνίας με τους συνηγόρους του.

Η κ. Κωνσταντοπούλου λόγο για «παραβιάσεις των δικαιωμάτων, σχετικά με τις συνθήκες μεταφοράς του στη Γαλλία», και προαναγγέλλει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του 41 ετών Ρώσου ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, με την οποία διατάχθηκε η έκδοσή του στη Γαλλία, εν συνεχεία στις ΗΠΑ και τέλος στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: tanea.gr