Μαθητής ΕΠΑΛ βρίζει και απειλεί καθηγήτρια μέσα στην τάξη

381

Ένα αδιανόητο video που καταγράφει τη χυδαία λεκτική επίθεση που εξαπολύει ένας μαθητής σε καθηγήτριά του για να του «σβήσει» μια απουσία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρω του internet. Και προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

«Σβήστη να ρε!» φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση ο μαθητής, σύμφωνα με το video που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες

Στο video φαίνεται ο μαθητής να επιτίθεται λεκτικά στην καθηγήτρια, που διατηρεί την ψυχραιμία της και η μόνη αντίδρασή της είναι να του λέει πως θα τον πάει στον διευθυντή. Ο μαθητής βγαίνει στιγμιαία από την αίθουσα, χτυπώντας την πόρτα της τάξης πίσω του και εξοργίζεται ακόμη περισσότερο όταν η καθηγήτρια του λέει πως θα τον πάει στον διευθυντή.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό φέρεται να έχει συμβεί στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, το σχολείο στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό είναι στη Θεσσαλονίκη.

«Στ’ αρχ@@@α μου και ο διευθυντής, θα μου κλ@@@@ κι ο διευθυντής γ@@ω το σπίτι του. Σβήστη να γ@@ω τον αντίθεό μου! Θα σας κάψω όλους ρε! Θα σε καταστρέψω ρε! Σβήστη να ρε! Εδώ όταν σου μιλάω θα με κοιτάς ρε» λέει ο μαθητής. Όταν κάποιοι συμμαθητές του προσπαθούν να τον ηρεμήσουν, τους βρίζει κι εκείνους.

 

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κινητοποιήθηκε άμεσα και ζήτησε την διερεύνηση του περιστατικού που έχει προκαλέσει σοκ στην εκπαιδευτική κοινότητα με την εικόνα μαθητή να απειλεί καθηγήτρια. Η υπουργός με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε:

«Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας. Το βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φέρεται να καταγράφει αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια σχολείου για διαγραφή απουσίας, διερευνάται ήδη αρμοδίως, ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα, εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του. Τέτοια περιστατικά δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) η εικόνα του σχολείου. Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για το σχολείο που τους αξίζει».