Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Αρχές της χώρας για γρίπη και κοροναϊό

218

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται και οι ελληνικές υγειονομικές Αρχές για τον κοροναϊό. Την ίδια στιγμή, οι γιατροί «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» για την εξάπλωση της γρίπης και συστήνουν προληπτικά μέτρα.

Σε έξαρση είναι το τελευταίο διάστημα ο ιός της γρίπης στη χώρα μας. Ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα 4χρονο παιδί, ενώ κορυφώνεται η αγωνία για ένα 2χρονο κοριτσάκι, το οποίο νοσηλεύεται διασωληνωμένο εδώ και τέσσερις ημέρες, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Με εγκύκλιο που εστάλη στα σχολεία, δίνονται οδηγίες τόσο στα παιδιά όσο και στους εκπαιδευτικούς, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης.

Την ίδια ώρα, σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές της χώρας μας, κυρίως στα αεροδρόμια, για όσους ταξιδιώτες έρχονται από την Κίνα. Ωστόσο, προκαλούν αίσθηση οι μελέτες επιστημόνων που δεν αποκλείουν να υπάρχουν και ασυμπτωματικοί ασθενείς, οι οποίοι μπορούν όμως να μεταδώσουν τον ιό.

Ο ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έχει δώσει οδηγίες προστασίας, για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Κίνα το επόμενο διάστημα.

Πηγή: onetv.gr

Πηγή: tanea.gr