Τον Μάρτιο ο στρατηγικός σχεδιασμός της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος

142

Τον Μάρτιο του 2020 θα υποβληθεί το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος (ΕΒΕ) 2020-2024 στο Εφορευτικό Συμβούλιο της. 

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο Γενικός Διευθυντής της ΕΒΕ κ. Φίλιππος Τσιμπόγλου στην υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, που επισκέφθηκε την ΕΒΕ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

 «Έχουμε τη γνώση και τη θέληση να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση του Υπουργείου και γνωρίζουμε ότι δεν παλεύουμε μόνοι μας» ανέφερε ο κ. Τσιμπόγλου προς την υπουργό, η οποία τόνισε «είχαμε την ευκαιρία σήμερα να διαπιστώσουμε το εξαιρετικά σημαντικό έργο που επιτελείται στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Προσωπικό μου στοίχημα, σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΕΒΕ, το έργο αυτό να καταστεί ευρύτερα γνωστό και να γίνει κτήμα όσο το δυνατόν μεγαλύτερου τμήματος της κοινωνίας και των πολιτών. Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες περαιτέρω ανάδειξης της ΕΒΕ».

 Η υπουργός ενημερώθηκε για τα πεπραγμένα της ΕΒΕ, και ξεναγήθηκε το Αναγνωστήριο Χειρογράφων, στο Εργαστήριο Συντήρησης, στα Θησαυροφυλάκια, στο Εργαστήριο Ψηφιοποίησης, Μικροφωτογράφισης και Φωτογραφίας,  ενώ επισκέφθηκε το κλειστό κυλιόμενο βιβλιοστάσιο, το Τμήμα Γενικής Συλλογής, το Τμήμα Δανειστικής Συλλογής όπως και τα Ανοιχτά Αναγνωστήρια.

Πηγή: kathimerini.gr