Σταϊκούρας για αναβάθμιση από Fitch: “Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε, με σταθερά και γοργά βήματα”

160

Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε, με σταθερά και γοργά βήματα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξή της, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Η χώρα πάει μπροστά, με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και ασφάλεια!“, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Fitch, να αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε BB, αλλά και το outlook της ελληνικής οικονομίας σε “θετικό”.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

O οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Επίσης, αναβάθμισε την προοπτική της Ελλάδας από “σταθερή” σε “θετική”.
Η εξέλιξη αυτή τοποθετεί το αξιόχρεο της χώρας πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα.
Η αναβάθμιση αυτή αντανακλά την βελτίωση των προοπτικών, την ενίσχυση της σταθερότητας και την τόνωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου.
Η Ελληνική Κυβέρνηση σημείωσε ταχεία πρόοδο στη μείωση των φορολογικών συντελεστών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έχει προχωρήσει στην ενίσχυση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, έχει προωθήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ακολουθεί μία συνετή, φιλο-αναπτυξιακή δημοσιονομική πολιτική και βελτιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.
Η αναβάθμιση αυτή είναι ιδιαίτερα θετική για την οικονομία και τη χώρα.
Όμως, δεν εφησυχάζουμε.
Συνεχίζουμε, με σταθερά και γοργά βήματα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξή της, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η χώρα πάει μπροστά, με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και ασφάλεια!
“.
 

Πηγή: capital.gr