Πανελλήνιο Κύπελλο Αλεξίπτωτου Πλαγιάς στον Ολυμπο

219

Για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος «Παραπέντε» στην περιοχή της Ελασσόνας συζήτησε με μέλη του Αεραθλητικού Συλλόγου Ολύμπου Ελασσόνας (Α.Σ.Ο.ΕΛ.) ο Θανάσης Παιδής, στον Δρυμό Ελασσόνας.

Ένθερμος υποστηρικτής του συγκεκριμένου αθλήματος ο Θανάσης Παιδής, δήλωσε πως «μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης με σημαντικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή και τους κατοίκους της. Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό το Πανελλήνιο Κύπελλο Αλεξίπτωτου Πλαγιάς, το οποίο θα διεξαχθεί – μετά από χρόνια – στην Τουρτοφωλιά Ολύμπου τον Μάιο του 2020».

Ο κ. Παιδής επισήμανε ακόμη πως «αποτελεί άμεση ανάγκη η βελτίωση της πρόσβασης, όπως και των υποδομών στον χώρο απογειώσεων της Τουρτοφωλιάς, ενώ θα πρέπει να εξεταστεί η δημιουργία προπονητικού χώρου στην περιοχή του Δρυμού Ελασσόνας, καθώς ενδείκνυται τόσο για την προετοιμασία αθλητών, όσο και για το ξεκίνημα των αρχάριων αθλητών».

Να σημειωθεί πως μεταξύ των σημαντικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει η περιοχή του Δρυμού είναι η εύκολη πρόσβαση, καθώς βρίσκεται κοντά στην Ελασσόνα, όπως επίσης η ελαχιστοποίηση του κινδύνου για τους αθλητές που οφείλεται σε παράγοντες όπως το υψόμετρο, το ανάγλυφο, η απουσία καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για μεγάλη χρονική διάρκεια παραμονής στον αέρα. Συνάμα είναι εφικτός ο συνδυασμός με παράλληλες δράσεις που μπορούν να έχουν τα μέλη των οικογενειών που συνοδεύουν τους αθλητές και οι οποίες μπορούν να γίνουν στην Ελασσόνα. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοι του χωριού έχουν αγκαλιάσει με ιδιαίτερη θέρμη την προσπάθεια και για αυτό τον λόγο παρευρέθηκαν στη συνάντηση ο πρόεδρος του χωριού κ. Γκαντούνας Ιωάννης και ο αρχηγός της ομάδας κ. Ζιώγας Γεώργιος.

Πηγή: eleftheria.gr