Anonymous : Σκοπεύουν να αποκαλύψουν τον αρχηγό των τούρκων χάκερς

313

Ανακοίνωση για την άτυπη…. μάχη που ξεκίνησε από τους τούρκους χάκερ και συνεχίστηκε με κυβερνοεπιθέσεις και από τις δύο πλευρές εξέδωσαν οι  Anonymous Greece

Υποστηρίζοντας πως γνωρίζουν τον αρχηγό των Τούρκων χάκερ που έριξαν δεκάδες κρατικές ιστοσελίδες το βράδυ της Πέμπτης, οι Anonymous τόνισαν ότι θα αποκαλύψουν τα στοιχεία αυτού και του υπαρχηγού.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, τις συγκεκριμένες κυβερνοεπιθέσεις πραγματοποίησε η ομάδα Aslan Neferler Tim.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Anonymous Greece:

«Χθες το απόγευμα ξαναχτύπησαν οι Τούρκοι χάκερς αλλά αυτή την φορά με το άλλο όνομα τους (Aslan Neferler Tim). Στην πρώτη επίθεση χτύπησαν οι Anka Neferler Tim. Όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και χτυπάνε όλοι μαζί ελληνικούς στόχους.

Αφού τους χτυπήσουν τα δημοσιεύουν στο facebook, twitter και σε τουρκικά forums. Εμείς αυτή την φορά έχουμε τα στοιχεία 2 ατόμων ο ένας είναι ο admins της σελίδας και ο δεύτερος είναι ο “αρχηγός” όπου μαζεύει άτομα για να χτυπήσει στόχους ( DDoS Captain ). Σήμερα μετά τις 19.00 το απόγευμα θα ανεβάσουμε δημόσια τα στοιχεία αυτών των δύο. Στοιχεία όπως: Ψευδώνυμα, τα κανονικά τους ονόματα, ηλικίες, πόλη, τηλέφωνα και profile».

Σημειώνεται πως η τελευταία κυβερνοεπίθεση ήρθε χτες από τους τούρκους χάκερς ως απάντηση στο «χτύπημα» από τους Anonymous Greece.

Ειδικά την Πέμπτη παρουσίασαν προβλήματα κυβερνητικές ιστοσελίδες, καθώς και σωμάτων ασφαλείας.

Μεταξύ αυτών είναι τα υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών, Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Εμπορικής Ναυτιλίας καθώς και η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, ενώ «θύμα» των χάκερ έπεσαν οι ιστοσελίδες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Είναι ένας πόλεμος κυριαρχίας

«Είναι ένας άτυπος κυβερνοπόλεμος. Στην προκειμένη περίπτωση είχαμε επιθέσεις που γίνονται καθαρά για λόγους κυριαρχίας. Το γνωρίζουν οι Τούρκοι ότι αυτές οι επιθέσεις είναι χαμηλού ρίσκου και δεν μπορούν να προκαλέσουν επιβλαβείς ζημιές στη χώρα» δήλωσε στον Realfm 97,8 ο ειδικός κυβερνοασφάλειας Γιάννης Μαλτέζος με αφορμή την επίθεση Τούρκων χάκερ σε κυβερνητικές ιστοσελίδες.

«Επειδή το παρακολουθώ όμως 24ωρες το ζήτημα, στις 5:00 το πρωί ενημερώθηκα για ένα tweet που έκανε ένα ηγετικό στέλεχος της ομάδας, από τον ψεύτικο λογαριασμό που διατηρεί στο twitter και έγραφε συγκεκριμένα ότι τώρα ξεκινάει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος. Έχουν φτιάξει μάλιστα και ένα μιλιταριστικό βιντεάκι»πρόσθεσε ο κ. Μαλτέζος.

Επισήμανε επίσης ότι «στην συγκεκριμένη περίπτωση όπως και στην προηγούμενη επίθεση στη σελίδα της ΕΥΠ δεν είχαμε μία καθεαυτού επίθεση hacking, ήταν μία απλή επίθεση, στέλνοντας πάρα πολλά πακέτα δικτύου στη σελίδα και ο server που κρατάει τη σελίδα, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα αιτήματα. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και άθελά μας».

Τέλος ο ειδικός τόνισε πως «οι Τούρκοι έχουν ένα κόστος από μηδέν ευρώ έως 400 δολάρια και για να πάρεις αντίμετρα ασφαλείας είναι κάτι που θα κοστίσει πάρα πολύ. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε παραβίαση προσωπικών δεδομένων ούτε κάποιου πληροφοριακού συστήματος».

Πηγή: tanea.gr