Στόχος εμπρηστών τέσσερα οχήματα στο Κολωνάκι – Εννέα προσαγωγές

144

Στόχος εμπρηστών έγιναν για ακόμα μια νύχτα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας.

Αγνωστοι γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα έβαλαν φωτιά σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα επί της οδού Καραχρήστου στο Κολωνάκι.

Τα τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς και το τέταρτο υπέστη υλικές ζημιές. 

Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα. Η Αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές.

Την έρευνα για την υπόθεση των εμπρησμών ανέλαβε να διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια.

Πάντως, προβληματισμό στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προκαλούν οι σχεδόν καθημερινοί εμπρησμοί αυτοκινήτων κυρίως στα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής. Χθες το πρωί, μετά το νέο –για τρίτη συνεχόμενη ημέρα–μπαράζ επιθέσεων σε Μαρούσι, Αγία Παρασκευή αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετέβη εκτάκτως στη ΓΑΔΑ και συμμετείχε σε σύσκεψη με τους επικεφαλής των πέντε αστυνομικών διευθύνσεων της Αττικής, στελέχη της Ασφάλειας και την Αντιτρομοκρατική.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στον 10ο όροφο του αστυνομικού mεγάρου, έγινε εκτίμηση του φαινομένου και αποφασίστηκαν μέτρα για τον περιορισμό του.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αποδίδουν το φαινόμενο στην αστυνομική παρουσία στα Εξάρχεια, που έχει ως αποτέλεσμα την «αποκέντρωση» των εμπρηστικών επιθέσεων και την εξάπλωσή τους σε γειτονιές του Λεκανοπεδίου στις οποίες, μέχρι πρότινος, δεν υπήρχαν καταγεγραμμένα παρόμοια περιστατικά. Χαρακτηριστικό της έκτασης που τείνει να λάβει το φαινόμενο είναι ότι σε διάστημα μιας εβδομάδας έχουν πυρποληθεί περίπου 40 Ι.Χ.

Το φαινόμενο ξεκίνησε να παρατηρείται ήδη από την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η κλιμάκωσή του, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, συσχετίζεται από τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. με τις εκκενώσεις των καταλήψεων, τις δίκες των συμμετεχόντων σ’ αυτές που ήταν προγραμματισμένες για χθες και σήμερα, τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στα Εξάρχεια κ.ο.κ.

Στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να αυξηθούν οι περιπολίες ένστολων αστυνομικών όπως και αστυνομικών της Ασφάλειας, κυρίως όμως να ενισχυθεί το δίκτυο συλλογής πληροφοριών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, ενδεχομένως με τη συνδρομή και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Πηγή: kathimerini.gr