Κοροναϊός: Το πρώτο κρούσμα και στη Σιγκαπούρη

310

Το πρώτο κρούσμα του φονικού κοροναϊού που ξεκίνησε στην Κίνα διαπιστώθηκε και στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με το sputnik, που επικαλείται τοπικά Μέσα, το υπουργείο υγείας ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στη χώρα. Πρόκειται για έναν 66χρονο από την πόλη Ουχάν  στην Κίνα, που βρίσκεται σε καραντίνα, που έφτασε αεροπορικώς με την οικογένεια του, στη Σιγκαπούρη τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και μία 53χρονη γυναίκα, η οποία είναι επίσης από την Κίνα αλλά ταξίδευε με άλλη πτήση, βρέθηκε θετική στα αρχικά τεστ και αναμένεται και η επίσημη επιβεβαίωση από τις Αρχές της χώρας.

Μέχρι στιγμής κρούσματα του κοροναϊού έχουν επιβεβαιωθεί σε Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ταϊβάν και ΗΠΑ.

Τα κρούσματα από την επιδημία ξεπερνούν τα 600

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον νέο ιό ενώ 17 έχουν χάσει τη ζωή τους. Νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Μεταφορών της Κίνας ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων και των φέρι μπόουτ προς την πόλη Ουχάν, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 617 κρούσματα του ιού αυτού στην Κίνα και 17 άνθρωποι έχουν πεθάνει, όλοι τους στην Ουχάν ή τα περίχωρά της.

Τα λεωφορεία και τα φέρι μπόουτ που βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς την Ουχάν θα πρέπει να επιστρέψουν στο σημείο αναχώρησής τους αμέσως, τόνισε το υπουργείο Μεταφορών σε ανακοίνωσή του στον ιστότοπό του.

Επίσης το υπουργείο ζήτησε από τα λεωφορεία που περνούν από την πόλη να αλλάξουν την πορεία τους για να την αποφύγουν, ενώ υπογράμμισε ότι οι επιβάτες δεν θα πρέπει να αποβιβάζονται στην Ουχάν, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Κίνα λαμβάνει έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσει την επιδημία του νέου κοροναϊού καθώς αυτός έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο θέτοντας ουσιαστικά σε καραντίνα από σήμερα την πόλη Ουχάν.

Από τις 10:00 το πρωί τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδας) κανένα τρένο ή αεροπλάνο δεν μπορεί να αναχωρεί ή να αφικνείται στην πόλη αυτή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων στην κεντρική Κίνα.

Όλες οι είσοδοι του σιδηροδρομικού σταθμού της Ουχάν, οι αυτοκινητόδρομοι που οδηγούν στην πόλη και οι σταθμοί του μετρό έχουν κλείσει, ενώ στους δρόμους της δεν κυκλοφορούν ούτε λεωφορεία.

«Οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να φεύγουν από την Ουχάν χωρίς συγκεκριμένο λόγο», ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές αρμόδιες για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη «προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η εξάπλωση του ιού», εξήγησαν την ώρα που η Κίνα προετοιμάζεται αύριο για την έναρξη της εορταστικής περιόδου με αφορμή το κινεζικό νέο έτος.

Εξάλλου σήμερα το πρωί οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να φύγουν από την πόλη με αυτοκίνητο, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο The Paper.

Η μάσκα θεωρείται αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης της μόλυνσης από τον κοροναϊό, σύμφωνα με τους γιατρούς και για τον λόγο αυτό οι αρχές της Ουχάν έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να φορούν πάντα μάσκα όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

Πηγή: Newsbeast