Οι πιο αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές της Ελλάδας με ένα κλικ – Αναλυτικός χάρτης

324

«Θέλεις να μάθεις ποιες ιαματικές πηγές στη χώρα μας είναι αναγνωρισμένες;  Θέλεις  να ενημερωθείς για τις ευεργετικές ιδιότητες της κάθε μιας»:

Το Υπουργείο Τουρισμού ανάρτησε  στην ιστοσελίδα του το ολοκληρωμένο Μητρώο των Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων  προκειμένου οι πολίτες να έχουν επίσημη και επικαιροποιημένη ενημέρωση για τις ιαματικές πηγές.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το Υπουργείο Τουρισμού έθεσε ως προτεραιότητα της στρατηγικής του τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στις οποίες ανήκει και ο ιαματικός τουρισμός.

Μετά, λοιπόν,  από συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών με τους εμπλεκόμενους φορείς αναρτήθηκε  – για πρώτη φορά – στο site του Υπουργείου  ένας διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας με 70 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές και  με τα χαρακτηριστικά κάθε πηγής.

Τα βήματα είναι απλά:

Πατάς την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mintour.gov.gr/Statistics/stoixeia-iamatikon-pigon

Και αμέσως εμφανίζεται ο χάρτης της Ελλάδας  με τα σημεία όπου βρίσκονται οι 70 πηγές.

Κλικάροντας πάνω σε κάθε σημείο ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί :

-για τον Δήμο που ανήκει η πηγή

-για την  θερμοκρασία της πηγής

-για τον  τρόπο χρήσης.

Επίσης παρέχεται η δυνατότητα λήψης αρχείου Pdf μέσω hyperlink (υπερσύνδεσμο) με την ονομασία: «ΦΕΚ Αναγνωρισμένων Ιαματικών Πηγών», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ονομασία της εκάστοτε πηγής με το αντίστοιχο ΦΕΚ αναγνώρισης.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεοχάρης  «στην  χώρα που “γεννήθηκε” ο Ιατρικός Τουρισμός, την πατρίδα του Ιπποκράτη, δε μπορεί να μην αποτελεί πρωταρχικό στόχο η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού Τουρισμού Υγείας για το παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό. Αναπόσπαστο κομμάτι του Τουρισμού Υγείας και βασική προτεραιότητα του Τμήματος Ειδικών Μορφών Τουρισμού αποτελεί ο Ιαματικός Τουρισμός, στο πλαίσιο του οποίου έχουν συγκροτηθεί Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας, με απώτερο στόχο να προάγουν και να αναπτύξουν το νομοθετικό πλαίσιο που τον διέπει»