Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης για τον Εκλογικό Νόμο

241

«Η χώρα πρέπει να σταθεί στα πόδια της και να προκόψει εν μέσω των διεθνών εξελίξεων και αναγκαία συνθήκη γι’ αυτό είναι η πολιτική σταθερότητα και η κυβερνησιμότητα». Αυτά επισήμανε η Βουλευτής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του νέου εκλογικού νόμου που εισάγει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Απαντώντας δε στην αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε ότι σε καμία περίπτωση ο νέος εκλογικός νόμος δεν παραβιάζει την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, σημαίνει σύμφωνα με το Σύνταγμα, ότι οι βουλευτές δεν διορίζονται, αλλά εκλέγονται. Αυτός είναι ο ορισμός της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας και περαιτέρω το Σύνταγμα θέτει την επιλογή του εκλογικού νόμου στον απλό νομοθέτη.

Νομίζω, ότι θα πρέπει να κάνετε την αυτοκριτική σας, καθώς εσείς εκλεχθήκατε με την ενισχυμένη αναλογική, ενώ μπορούσατε, όπως επανειλημμένα ειπώθηκε, να την τροποποιήσετε, κυβερνήσατε για τεσσεράμιση χρόνια και μάλιστα χωρίς να έχετε κανένα ίχνος ενοχής ότι παραβιάζετε την Αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, κάτι για το οποίο μας κατηγορείτε εμάς σήμερα».

Ακολουθεί το βίντεο με την τοποθέτηση της: