Βακάκης (Jumbo) για κυριακάτικη εργασία: Μήπως να μη δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες;

332

Αιχμές Jumbo κατά Σκλαβενίτη για τις Κυριακές: Μήπως να μην δουλεύουμε και τις Τετάρτες;

Φουντώνει εκ νέου η αντιπαράθεση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ύστερα από την απόφαση των Jumbo για τα καταστήματα της Πρέβεζας και της Κατερίνης.

Η εταιρεία Jumbo, επικαλούμενη τον τοπικό ανταγωνισμό, αποφάσισε να είναι ανοικτά τα καταστήματά της στις δυο παραπάνω περιοχές, πυροδοτώντας την αντίδραση σωματείων και εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας προκήρυξε, μάλιστα, 24ωρη απεργία για την προσεχή Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, καλώντας σε συγκέντρωση των συνδικάτων έξω από το κατάστημα Jumbo. «Θα είμαστε σύσσωμοι εκεί την Κυριακή και κάποιες άλλες μέρες αμέσως μετά θα δώσουμε τέτοιο υλικό και στην αγορά της Πρέβεζας και σε άλλες περιοχές ώστε να δείχνουμε στους εργαζόμενους και στην κοινωνία πως δεν μας λείπει ο χρόνος αλλά το χρήμα. Θα πρέπει να θέσουμε την κοινωνία προ των ευθυνών της, πρέπει από μόνοι μας να μποϊκοτάρουμε τα καταστήματα που ανοίγουν όλες τις Κυριακές του χρόνου» τονίζεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου για τα Jumbo.

Βακάκης (Jumbo): Μήπως να μη δουλεύουμε και τις Τετάρτες;

Ο πρόεδρος της Jumbo Απόστολος Βακάκης άνοιξε τα «χαρτιά» κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Βακάκης υποστήριξε ότι με την απόφασή του να ανοίγουν τα συγκεκριμένα καταστήματα Jumbo τις Κυριακές θα υποστηριχθεί η τοπική απασχόληση, καθώς δεν θα διακοπούν οι συμβάσεις των υπαλλήλων που εργάζονται σε καθεστώς εποχιακής εργασίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο επικεφαλής της Jumbo ερωτήθηκε για τη στρατηγική επιλογή της εταιρείας Σκαλβενίτης να μην ανοίγει τα καταστήματά της τις Κυριακές. Ο κ. Βακάκης απάντησε για τη Σκλαβενίτης ότι η στάση της για τις Κυριακές ξεκίνησε ως επιχειρηματική επιλογή και εξελίχθηκε σε κίνηση marketing, απέναντι στον ανταγωνισμό που ανοίγει τα καταστήματά.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο πρόεδρος της Jumbo σε εκείνο το σημείο είπε σε ιδιαίτερα δηκτικό τόνο: «Εφόσον αισθάνεται τόσο δυνατός ώστε να πηγαίνει κόντρα στον ανταγωνισμό και εφόσον έχει το δικαίωμα να το κάνει ας συνεχίσει να το κάνει». Αμέσως μετά, ο Βακάκης των Jumbo τόνισε το εξής: «Δεν θέλω να πρωτοστατήσω στο να δουλεύουμε τις Κυριακές. Αν η κοινωνία επιλέξει στο όνομα των ανέργων ή στο όνομα των καταναλωτών να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές, θα ακολουθήσουμε δυσάρεστα. Είμαι κατηγορηματικός, πρέπει να διερευνήσουμε μήπως πρέπει να μην δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες».

Πηγή: iefimerida.gr