Πάνω από 1.000 υπηρεσίες στην πύλη gov.gr την άνοιξη

177

H λειτουργία της διαδικτυακής πύλης gov.gr, η καθιέρωση του ενιαίου αριθμού πολίτη, η άυλη συνταγογράφηση, η δημιουργία ηλεκτρονικού προσωρινού διπλώματος, η διασφάλιση των κυβερνητικών υποδομών, η ψήφιση του πρώτου νόμου απλοποίησης των διοικητικών διαδικασιών του κράτους κ.ά. είναι μερικά από τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση στο επίπεδο της ψηφιακής διακυβέρνησης στο αμέσως επόμενο διάστημα. Τα παραπάνω συμφωνήθηκαν χθες μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη. Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό έγινε στο πλαίσιο της αξιολόγησης και του προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου.

Το έργο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι το τρίτο κατά σειράν, μετά τα Τουρισμού και Εργασίας, που αξιολογείται από το Μέγαρο Μαξίμου. Στη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού, συμμετείχαν ακόμη ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος, ο γ.γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γ.γ. Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Χαίρομαι πολύ που σας υποδέχομαι –αυτή τη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου– στα πλαίσια των εξαμηνιαίων συζητήσεων που κάνουμε, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τον απολογισμό της δουλειάς που έχει γίνει, αλλά και να σχεδιάσουμε το έργο μας για το επόμενο εξάμηνο», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που ακολούθησε, η νέα πύλη gov.gr, που παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό, πρόκειται να λειτουργήσει την ερχόμενη άνοιξη και θα περιλάβει πάνω από 1.000 ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Επίσης, θα αποτελέσει τον πρώτο κεντρικό κατάλογο δημόσιων δεδομένων των φορέων της ελληνικής κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, θα υπάρξει σειρά νομοθετικών μέτρων που θα απλουστεύει διαδικασίες στον δημόσιο τομέα, διευκολύνοντας τη ζωή των πολιτών. 

Πηγή: kathimerini.gr