Καταδρομικές επιθέσεις και εμπρησμοί όλη τη νύχτα

207

Ετρεχαν και δεν έφταναν… οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας εξαιτίας του μπαράζ των εμπρησμών που σημειώθηκε για τρίτη συνεχόμενη νύχτα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και προκάλεσε την καταστροφή δεκάδων αυτοκινήτων.

Καταδρομικές επιχειρήσεις

Επρόκειτο, όπως φαίνεται από τον τρόπο δράσης, για καταδρομικές επιχειρήσεις, άριστα οργανωμένες.

Στο Μαρούσι

Οι εμπρηστικές επιθέσεις ξεκίνησαν περίπου μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο Μαρούσι, όπου εκδηλώθηκαν σε τρεις διαφορετικές φάσεις, από τη 01.05 έως τη 01.40.

Οι εμπρηστές πυρπόλησαν σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Παγγαίου 2 (1 ΙΧΕ), στη διασταύρωση των οδών Χαϊμαντά και Σωκράτους καθώς και στη διασταύρωση Ηροδότου και Δεληγιάννη (συνολικά στις δύο τελευταίες περιπτώσεις κάηκαν 11 αυτοκίνητα, τα 5 ολοσχερώς και τα υπόλοιπα μερικώς).

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Στην Αγία Παρασκευή

Περίπου σαράντα πέντε λεπτά αργότερα, στις 02.25, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε σταθμευμένο αυτοκίνητο επί της οδού Νότου 16, στην Αγία Παρασκευή.

Για την κατάσβεση έσπευσαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα, ωστόσο το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στο θέατρο Δόρας Στράτου

Στις 02.30, οι εμπρηστές χτύπησαν στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του θεάτρου Δόρας Στράτου, στον Λόφο Φιλοπάππου, όπου πυρπόλησαν τρία βανάκια, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Στον Υμηττό

Στις 02.45, νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά στη διασταύρωση των οδών Αμασείας και Σινώπης, στον Υμηττό.

Δυνάμεις που αποτελούνταν από 5 πυροσβέστες και 2 οχήματα έσπευσαν επί τόπου αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς οι πυρκαγιές σε δύο ΙΧ είχαν ήδη σβηστεί.

Προκλήθηκαν ζημιές και στα δύο αυτοκίνητα.

Στην Κυψέλη

Μισή ώρα αργότερα, στις 03.15, οι εμπρηστές πυρπόλησαν δύο βανάκια, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανήκουν στα ΕΛΤΑ, στην οδό Πριγκιποννήσων 15, στην Κυψέλη.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Πηγή: tanea.gr