Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Ολυμπιονίκη Τάσου Μπουντούρη

147

Σοκ έχει προκαλέσει στη φίλαθλο κοινή γνώμη ο σοβαρός τραυματισμός του Ολυμπιονίκη Τάσου Μπουντούρη σε τροχαίο ατύχημα. Ο πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας νοσηλεύεται σε εντατική νοσοκομείου του Πειραιά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ έχει χτυπήσει και στον θώρακα. Η κατάσταση του θεωρείται κρίσιμη αλλά σταθερή.

Το ατύχημα συνέβη χθες το βράδυ στην παραλιακή, όταν όχημα «έκλεισε» τη μηχανή του Ολυμπιονίκη της Μόσχας κι αυτός για να το αποφύγει έπεσε επάνω στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Νίκος Γέμελος, προπονητής του Ολυμπιονίκη της κολύμβησης Σπύρου Γιαννιώτη. Αμέσως ο παλαιός πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής όπου διαπιστώθηκε η κρισιμότητα της κατάστασής του ενώ για το συμβάν ενημερώθηκαν και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς. Ήδη, έχουν γίνει ενέργειες για τη μεταφορά του σε στρατιωτικό νοσοκομείο καθώς ο ιστιοπλόος είναι αξιωματικός της Ελληνικής Αεροπορίας.

Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο πρωταθλητής έσπευσαν από τα πρώτα λεπτά πολλοί άνθρωποι από τον χώρο της ιστιοπλοΐας αλλά και φίλαθλοι καθώς ο Τάσος Μπουντούρης θεωρείται «θρύλος» για το άθλημα και είναι ιδιαίτερα αγαπητός.

Γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου του 1955 στον Πειραιά. Έχει αναδειχθεί τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, επί σειρά ετών ήταν πρωταθλητής Ευρώπης και συμμετείχε σε έξι ολυμπιακές διοργανώσεις (1976, 1980 (3ος), 1984 (6ος), 1988, 1992, 1996 (4ος)) με τρεις διαφορετικές κατηγορίες σκαφών.

Κορυφαία διάκριση στην καριέρα του ήταν η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1980 στη Μόσχα στην κατηγορία Soling και πλήρωμα τους Τάσο Γαβρίλη και Αριστείδη Ραπανάκη. Έχει πολλές διακρίσεις σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και τα τελευταία χρόνια διατηρεί κατάστημα επισκευής σκαφών στην αγαπημένη του περιοχή, στο Μικρολίμανο, μπροστά από τη θάλασσα όπου χάραξε τις πρώτες του ιστιοπλοϊκές ρότες.

Πηγή: kathimerini.gr