Η πρώτη ομιλία μετά το Megxit

296

Δεν μοιάζει εντυπωσιασμένος ο πρίγκιπας Χάρι από τη χορευτική φιγούρα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, με τον οποίο συναντήθηκε χθες στο πλαίσιο της διάσκεψης για τις Επενδύσεις Ηνωμένου Βασιλείου – Αφρικής. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ είχε δηλώσει ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να αποσυρθούν ολοκληρωτικά τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ από την εκτέλεση των βασιλικών καθηκόντων τους, στο πλαίσιο της συμφωνίας για το λεγόμενο Megxit.

ΛΟΝΔΙΝΟ. «Δυστυχώς, δεν υπήρχε εναλλακτική λύση», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο δούκας του Σάσεξ, πρίγκιπας Χάρι, αναφερόμενος στην πλήρη απόσυρσή του από τα βασιλικά του καθήκοντα, υπογραμμίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ ευελπιστούσαν ότι θα μπορούσαν να εξακολουθήσουν να υπηρετούν τη βασίλισσα Ελισάβετ, χωρίς, ωστόσο, κρατική χρηματοδότηση. «Αυτό δεν κατέστη δυνατό», τόνισε στην πρώτη ομιλία του στη μετά Megxit εποχή.

To Σάββατο, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι από την άνοιξη οι δούκες του Σάσεξ θα πάψουν να χρησιμοποιούν τον τίτλο της «βασιλικής υψηλότητος», καθώς αποσύρονται πλήρως από την εκτέλεση των βασιλικών καθηκόντων τους, δεν θα εκπροσωπούν τη βασίλισσα Ελισάβετ, δεν θα χρηματοδοτούνται από τη βασιλική χορηγία και θα επιστρέψουν στους Βρετανούς φορολογουμένους τα 2,4 εκατ. στερλίνες που δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση της κατοικίας τους, του Frogmore Cottage.

Πηγή: kathimerini.gr