Γιάννης Καντώνιας: «Παραμένουμε και επενδύουμε στην Ελλάδα»

247

Με αφορμή τη διάκριση της Exalco η οποία τιμήθηκε με το βραβείο «Εξαγωγικής Δραστηριότητας και Διεθνούς Παρουσίας», στα Βραβεία ΕΒΕΑ 2020, ο πρόεδρος, Γιάννης Καντώνιας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «σήμερα η Exalco είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική βιομηχανία επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου στην Ελλάδα, καθώς εξάγει το 30% του συνόλου των Ελληνικών εξαγωγών.

Οι διεθνείς πωλήσεις της εταιρίας ξεπερνούν το 70% των συνολικών πωλήσεων με εξαγωγές και στις 5 ηπείρους. Επίσης, διαθέτει δύο θυγατρικές εταιρίες, την Exalco Romania στο Βουκουρέστι και την Exalco Bulgaria στη Σόφια.

Η παραγωγή γίνεται εξ’ ολοκλήρου στη Ελλάδα με 2 εργοστάσια και στελέχωση 515 ατόμων. Το εργατικό δυναμικό μας αυξήθηκε κατά 40%, σε σχέση με το 2012, και υπάρχει ένα συνεχόμενο επενδυτικό της πλάνο σε κτιριακές & τεχνολογικές επενδύσεις.

Με κεντρικό μήνυμα «Παραμένουμε και Επενδύουμε στην Ελλάδα», παραλάβαμε το χρυσό αγαλματίδιο του Κερδώου Ερμή και το αφιερώνουμε στους 2 αείμνηστους προέδρους μας, Αντώνη και Στέλιο Καντώνια.

Η νέα χρονιά αφιερώνεται στο εργατικό δυναμικό της Exalco.

Έχει εκπονηθεί ένα σημαντικό πλάνο επένδυσης στην Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων μας, με πρωτοποριακά hi-end προγράμματα που θα σύντομα θα ανακοινωθούν». 

Ποια είναι η EXALCO 

Η ΕΧΑLCO ΑΕ, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες αλουμινίου στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1973 με έδρα τη Λάρισα. Αποτελεί ένα πλήρες και δυναμικό βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής προφίλ αλουμινίου, διαθέτοντας ανεξάντλητες δυνατότητες κάλυψης όλων των σύγχρονων κατασκευαστικών και αρχιτεκτονικών αναγκών.

Η παραγωγή γίνεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα με 2 εργοστάσια και στελέχωση 515 ατόμων. Το εργατικό δυναμικό της αυξήθηκε κατά 40%, σε σχέση με το 2012, και το επενδυτικό της πλάνο σε κτηριακές και τεχνολογικές επενδύσεις ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ για την τριετία 2020-2022. Σήμερα η ΕΧΑLCO είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική βιομηχανία επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου στην Ελλάδα, καθώς εξάγει το 30% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών.

Οι διεθνείς πωλήσεις της εταιρείας ξεπερνούν το 70% των συνολικών πωλήσεων με εξαγωγές σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο. Επίσης, διαθέτει δύο θυγατρικές εταιρείες, την Exalco Romania στο Βουκουρέστι και την Exalco Bulgaria στη Σόφια.

Είναι πιστοποιημένη με ΙSO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 50001:2011, OHSAS 18001:2007, CE και με πιστοποιητικά βαφής QUALICOAT, QUALANOD, QUALIDECO και QUALIMARINE.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς δραστηριότητάς της, η EXALCO έχει βραβευθεί και διακριθεί για την αξιοπιστία, την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει παράλληλα με την επιχειρηματική στρατηγική της, το άριστο εργασιακό της περιβάλλον και την κοινωνική προσφορά της στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.