Δ.Κατερίνης: Εκστρατεία ενημέρωσης σε φορείς και πολίτες για τη διαχείριση αδέσποτων

380

Προς ολοκλήρωση βαίνει η εκστρατεία ενημέρωσης του Δήμου Κατερίνης σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου ως προς τη διαχείριση των αδέσποτων σκυλιών.

Η προτελευταία εξόρμηση του κλιμακίου που έχει συγκροτήσει ο Δήμος, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ΑΜΟΕ στην Εξοχή με σκοπό να γίνει μια ακόμη ενημέρωση για την διαδικασία που εφαρμόζει ο Δήμος στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου των αδέσποτων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν φορείς και πολίτες από τις Κοινότητες Εξοχής, Ελάφου και Καταλωνίων καθώς και από τον οικισμό του Τόξου.

Το κλιμάκιο ενημέρωσης του Δήμου Κατερίνης αποτελούνταν από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Γιώργο Τσιαλό, με συμμετοχή του ζωοκόμου συνεργάτη του Δήμου, καθώς και με την παρουσία εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων και κτηνοτρόφων των εν λόγω περιοχών.

Οι εκπρόσωποι φορέων και οι πολίτες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση που τους έγινε με βάση τον Νόμο 4039/2012 όσο και τις σχεδιαζόμενες ενέργειες για τη διαχείριση των αδέσποτων. Μετά την ενημέρωση τέθηκαν ερωτήματα στα οποία δόθηκαν οι δέουσες απαντήσεις, κατατέθηκαν όμως και προτάσεις και ακολούθησε δημιουργικός διάλογος γύρω από το θέμα αυτό.

Την ικανοποίησή του για τα θετικά αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Γιώργος Τσιαλός: «Το πρόγραμμα ενημέρωσης φορέων και πολιτών για τη διαχείριση αδέσποτων σκυλιών βαίνει προς ολοκλήρωση. Χαίρομαι που οι συμμετέχοντες φορείς και πολίτες ευαισθητοποιούνται και δείχνουν πνεύμα συνεργασίας ώστε να επιτευχθεί ορθή διαχείριση του προβλήματος με στόχο τη σημαντική μείωση του αριθμού των αδέσποτων σε όλο τον Δήμο. Με διάλογο και συνεργασία μπορούμε να λύνουμε τέτοιου είδους προβλήματα».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινοτήτων Κώστας Γραμματικόπουλος, δήλωσε: «Διαπιστώσαμε ότι όλες αυτές οι συναντήσεις είναι σημαντικές, υπάρχει ενημέρωση γύρω από ένα σοβαρό θέμα, πολίτες και φορείς ανταποκρίνονται θετικά. Η Δημοτική μας αρχή μεριμνά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων, ενώ πολίτες και φορείς εκτιμούν αυτή την προσπάθεια, συζητούν μαζί μας και συμπαρίστανται στο έργο μας».