Tips για να συνδυάζεις πουκάμισο, παπούτσια και αξεσουάρ με κοστούμι

369

Ένας χρήσιμος και χρηστικός οδηγός για να γίνονται τα σωστά «παντρέματα» όταν η περίσταση απαιτεί να φορέσεις τα καλά σου.

Όταν η περίσταση απαιτεί να ντυθείς καλά και να φορέσεις «πανοπλία», τότε σημασία δεν έχει μόνο το κοστούμι που θα επιλέξεις να κάθεται σωστά στο σώμα σου. Φυσικά, η καλή εφαρμογή είναι καθοριστικής σημασίας, όπως επίσης όμως και οι συνδυασμοί που θα κάνεις για να είναι η εμφάνισή σου κομψή, αρρενωπή και στιβαρή. Όπου συνδυασμοί: πουκάμισο, παπούτσια και αξεσουάρ (από τη γραβάτα και τα μανικετόκουμπα μέχρι τις κάλτσες). Για παράδειγμα, το πουκάμισο πρέπει να λειτουργεί συμπληρωματικά με το κοστούμι, η γραβάτα με το πουκάμισο και το ποσέτ με όλο το σύνολο.

Στον παρακάτω χρήσιμο οδηγό θα βρεις όλους τους πιθανούς συνδυασμούς όταν πρόκειται να φορέσεις κοστούμι και μαζί συμβουλές για να τους κάνεις σωστά, είτε επιμένεις κλασικά, είτε σου αρέσει να πειραματίζεσαι.

> Τα πέντε κοστούμια που θα χρειαστείς σε όλη σου τη ζωή

Κοστούμι + Πουκάμισο

 

Τα απλά, μονόχρωμα και βαμβακερά πουκάμισα αποτελούν το Α και το Ω για την αντρική γκαρνταρόμπα. Κάθε άντρας οφείλει να έχει τα εξής δύο χρώματα στη ντουλάπα του: λευκό και γαλάζιο, που είναι ευκολοσυνδύαστα, προσφέρουν ευελιξία κινήσεων και αποτελούν ασφαλή επιλογή. Επίσης, τα πουκάμισα στις αποχρώσεις του ροζ και του λιλά μπορούν να «ζωντανέψουν» κάθε σύνολο και ταιριάζουν ιδανικά με γκρι και μπλε κοστούμια, ενώ εκείνα στην απόχρωση του γκρι του πάγου με μαύρα και ανθρακί.

Αν πάλι θέλεις να ξεφύγεις από τα τετριμμένα και να τολμήσεις κάτι διαφορετικό, επένδυσε σε ένα σκούρο πράσινο κοστούμι, το οποίο θα «παντρέψεις» με ένα πουκάμισο στον ίδιο χρωματικό τόνο, δηλαδή αυτόν του πράσινου, μόνο που η απόχρωσή του θα είναι σαφώς πιο ανοιχτόχρωμη. Τέλος, μπορείς πάντα να επιλέξεις ένα κοστούμι statement, εκείνο δηλαδή που είναι printed και να το ταιριάξεις αυστηρά με ένα πουκάμισο μονόχρωμο ή αντιστρόφως, ένα μονόχρωμο κοστούμι με ένα printed -καρό, ριγέ, με λαχούρια- πουκάμισο.

> Πώς θα διαλέξεις το σωστό πουκάμισο και πώς θα το φορέσεις με στυλ

Πουκάμισο + Γραβάτα

Κανόνας 1ος: Η γραβάτα να είναι πάντα πιο σκούρα χρωματικά από το πουκάμισο.

Κανόνας 2ος: Ένα μονόχρωμο πουκάμισο ταιριάζει ιδανικά με μία εμπριμέ γραβάτα και τούμπαλιν.

Κανόνας 3ος: Η printed γραβάτα πρέπει να δημιουργεί μία αρμονική αντίθεση με το πουκάμισο. Ιδανικά πρέπει το χρώμα του πουκαμίσου να υπάρχει και στη γραβάτα ως διακριτική πινελιά.

Κανόνας 4ος: Είναι πολύ πιο εύκολο να ταιριάξεις τα αντίθετα χρώματα, συγκριτικά με τα συμπληρωματικά. Παράδειγμα: ένα σκούρο θαλασσί πουκάμισο με μία κόκκινη βουργουνδίας γραβάτα είναι ο συνδυασμός που κάθε άντρας μπορεί να κάνει, είτε έχει, είτε δεν έχει ιδέα από μόδα. Το κλειδί για να δουλέψεις σωστά τα συμπληρωματικά χρώματα -εκείνα που βρίσκονται αντικριστά στον τροχό των χρωμάτων- και συνδυάζονται δύσκολα είναι να υπάρχει ποικιλία αποχρώσεων. Και εξηγούμαστε: ένα γαλάζιο πουκάμισο με μία γραβάτα σε σκούρο πορτοκαλί.

Πηγή: askmen.gr