Πέντε χρόνια μετά, η πλειονότητα των γυναικών δεν μετανιώνουν για την έκτρωση

200

Το συντριπτικό ποσοστό των γυναικών που έχουν καταφύγει σε άμβλωση δεν φαίνεται να μετανιώνουν για την απόφασή τους ακόμα και 5 χρόνια μετά, όπως μας λέει μια νέα έρευνα.

Περισσότερο από το 95% των γυναικών συνεχίζουν να πιστεύουν δηλαδή πως πήραν τη σωστή απόφαση για τη ζωή τους, ακόμα κι αυτές που πάλεψαν πολύ για να καταλήξουν.

Η Corinne Rocca, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, και η ομάδα της, χρησιμοποίησαν τα δεδομένα της Turnaway Study, μιας πενταετούς μελέτης που παρακολουθεί τις γυναίκες με ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και το ψυχολογικό βάρος που συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Περισσότερες από 600 από αυτές κατέφυγαν σε έκτρωση σε μια από τις 30 συνεργαζόμενες με τη μελέτη κλινικές των ΗΠΑ μεταξύ 2008-2010. «Η μελέτη πηγαίνει βαθύτερα από τις προηγούμενες, καθώς παρακολουθεί τις γυναίκες για περισσότερο χρονικό διάστημα, και έχει γίνει με πολύ μεγαλύτερο δείγμα από πολλές διαφορετικές κλινικές των ΗΠΑ», λέει χαρακτηριστικά η Julia Steinberg, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, για τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Social Science & Medicine».

«Η μελέτη δείχνει πως οι γυναίκες παραμένουν σίγουρες στον χρόνο για την επιλογή τους να κάνουν έκτρωση. Αυτά τα αποτελέσματα καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς πως οι τύψεις θα εμφανιστούν μετά την έκτρωση», προσθέτει.

«Πρέπει οι νομοθέτες να βασίζουν τις πολιτικές τους αναφορικά με την άμβλωση σε ό,τι δείχνουν τα εμπειρικά ερευνητικά δεδομένα για τις εμπειρίες των γυναικών με την έκτρωση. Δεν βρήκαμε ενδείξεις ότι αρνητικά αισθήματα προκύπτουν ή παραμένουν στα χρόνια μετά την έκτρωση», καταλήγει η Rocca…

Πηγή: Newsbeast