Εριστικός Ερντογάν: Η συμφωνία με τη Λιβύη τρέλανε την Ελλάδα

168

Εριστικός, για ακόμη μια φορά, εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν βάζοντας στο στόχαστρό του την Ελλάδα λόγω των διπλωματικών πιέσεων που έχει ασκήσει το τελευταίο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και με αφορμή την επίσκεψη του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα.

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη γερμανική πρωτεύουσα, για τη Διάσκεψη που αφορά το μέλλον της Λιβύης, ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Anadolu, δήλωσε πως η συμφωνία που έχει υπογράψει η Άγκυρα με την Τρίπολη της Λιβύης (και την κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σάρατζ) “έχει τρελάνει την Ελλάδα”.

“Η Ελλάδα έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα επειδή δεν προσκλήθηκε στη Γερμανία. Η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης έχει τρελάνει την Ελλάδα” δήλωσε προκλητικά.

Και συνέχισε υποστηρίζοντας: “Η Ελλάδα μπήκε σε μια λογική ρεβανσισμού. Όμως ο Χαφτάρ δεν έχει καμία αξία. Ο Σάρατζ είναι ένας ηγέτης αναγνωρισμένος από τον ΟΗΕ”.

Ο Ερντογάν ανέφερε, τέλος, ότι οι εχθροπραξίες από την πλευρά του “πραξικοπηματία” Χαφτάρ και των υποστηρικτών του “παραβιάζουν δημοσίως την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών”.

Πηγή: capital.gr