Εμπρηστική επίθεση σε ναυτιλιακή εταιρεία στον Πειραιά

145

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγιναν, χθες, στις 3 τα ξημερώματα τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., άγνωστοι τοποθέτησαν και πυροδότησαν αυτοσχέδιο μηχανισμό στην πλαϊνή είσοδο των γραφείων, που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Βασιλέως Παύλου και Βασιλέως Γεωργίου. Από την ανάφλεξη προκλήθηκε μαύρισμα στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. Βρήκαν και περισυνέλεξαν υπολείμματα από γκαζάκι και μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, πιθανόν βενζίνη.

Την έρευνα για το συμβάν ανέλαβε –αρχικά– η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε απασχολήσει τα διεθνή ΜΜΕ τον Απρίλιο του 2018, όταν ένα από τα πλοία της είχε προσκρούσει σε προβλήτα στα στενά του Βοσπόρου, προκαλώντας φθορές σε ιστορικό κτίσμα, δίχως φυσικά τα κίνητρα της εμπρηστικής επίθεσης να συνδέονται με το συγκεκριμένο συμβάν.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, το χωρητικότητας 74.000 τόνων φορτηγό πλοίο λόγω ανθρώπινου σφάλματος ή βλάβης στο σύστημα πλοήγησης είχε προσκρούσει σε έπαυλη του 18ου αιώνα, κτισμένη στα παράλια του Βοσπόρου, προκαλώντας της εκτεταμένες υλικές ζημιές. Το 2018 άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα έξω από τα γραφεία μεγάλης δικηγορικής εταιρείας του Πειραιά, εξειδικευμένη σε θέματα ναυτικού δικαίου. Τότε, είχε χρησιμοποιηθεί εκρηκτικός και όχι εμπρηστικός μηχανισμός και από την έκρηξη είχαν προκληθεί ζημιές και στα κτίρια κοντά στη δικηγορική εταιρεία. Η έρευνα είχε ανατεθεί στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και σύμφωνα με όσα είχαν γίνει –τότε– γνωστά, η εταιρεία ασχολείτο μεταξύ άλλων με διαιτησίες του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου. Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη.

Πηγή: kathimerini.gr