ΠτΔ !!!

246

Του Ηλία Χρυσικού *

Πριν λίγες μέρες έγραψα εδώ, ότι στους ιδιαίτερα κρίσιμους καιρούς όπου κρίνονται εθνικές υποθέσεις και τίθενται υπό αμφισβήτηση και αίρεση τα εθνικά μας δίκαια, επιβάλλονταν το πρόσωπο για τη επιλογή του ΠτΔ να συγκεντρώνει θετικά στοιχεία και αντίστοιχα χαρακτηριστικά.

Και η προσωπική μου άποψη -ήταν και είναι- ότι δεν θα μπορούσε να είναι ο πρώτος τυχών, -να με συγχωρέσουν οι αναγνώστες και προς Θεού δεν αναφέρομαι στο πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου-, ή στις προθέσεις του κ. Μητσοτάκη να είναι ένας πιστός κομματικός φίλος.

Έγραφα λοιπόν, ότι πρέπει να είναι ένα πρόσωπο ικανό, με προσόντα και εμπειρίες, που θα του επιτρέπουν αυτοτελώς να συνδράμει στην προσπάθεια της χώρας να αντιμετωπίσει εξωτερικές απειλές, ή άλλες μείζονες κρίσεις, πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές.

Να έχει ένα κύκλο επαφών διεθνώς, να είναι μια προσωπικότητα σεβαστή και αναγνωρισμένη, να δύναται δηλαδή, -όταν και αν χρειαστεί-, να σηκώσει το τηλέφωνο και να βρει τη δέουσα ανταπόκριση και προσοχή από την άλλη άκρη της γραμμής.

Επειδή λοιπόν το “θερμόμετρο” στα ελληνοτουρκικά χτυπάει κόκκινο και επειδή ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Σαμαράς έχουν ισχυρά ερείσματα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, είμαι περίεργος να δω, πόσο σοφή απόφαση είναι και τι μήνυμα στέλνει ο πρωθυπουργός στο εξωτερικό με την επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου ως υποψήφια ΠτΔ.

Με τις παρούσες συνθήκες ανασυγκρότησης της χώρας και της αμφισβήτησης των εθνικών μας δικαίων, πολλά φίλοι μου ίσως να φαντάζουν μικρά και δεύτερα, πέρα από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας και του Έθνους. Αναρωτιέμαι λοιπόν και πάλι, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτηκε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο εσωτερικό, -αυτή τη χρονική στιγμή- και μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη σύνοδο για τη Λιβύη;

Και τέλος, είμαι περίεργος να δω στις κρίσιμες για την εθνική μας κυριαρχία στιγμές, πως θα απαντήσει η νέα ΠτΔ στην πρώτη πρόκληση από στον κ. Ερντογάν.

Μένει λοιπόν να φανεί αν θα τα καταφέρει παρ΄ όλες τις δυσκολίες η κ. Σακελλαροπούλου, την ευχόμαστε επιτυχημένη θητεία και θα δούμε αν τελικά είναι σοφή η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 στο Ν. Πιερίας.