Απάντηση Αντιστράτηγου ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. στον Υπουργό Μ. Χρυσοχοϊδη για τις δηλώσεις του “Γόννοι Επωνύμων στις Καταλήψεις ….”

245

Κύριε υπουργέ,

Κατ’ αρχάς στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος ανώνυμος, δηλαδή χωρίς επώνυμο. Μην μας διαχωρίζετε λοιπόν σε «επώνυμους» και μη επώνυμους, αυτό είναι ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.

Να λέτε καλύτερα, σε ματσωμένους και φτωχούς, όπως εσείς και τα κόμματα που διαχρονικά υπηρετείτε μετέτρεψαν την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Οι καταλήψεις ξένης περιουσίας πέραν του ότι είναι ανήθικες πράξεις, είναι και παράνομες που διώκονται και τιμωρούνται από το νόμο. Απέναντι σε αυτήν την εγκληματικότητα δεν δικαιούται κανείς να εθελοτυφλεί και με επιτηδευμένη ή όχι σιωπή να παρέχει προστασία στους εγκληματίες.

Ακόμα χειρότερα εάν η υψηλή προστασία των εγκληματιών πηγάζει στους λειτουργούς της δικαιοσύνης και προστάτες των νόμων, διότι ΟΤΑΝ ΠΑΨΕΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ» κ.Υπουργέ και εσείς σαν κυβερνήτης και νομοθέτης έχετε ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μην αφήσετε να εξελιχθούν εκεί τα πράγματα. Αναφέρατε πως «γόνοι επωνύμων, δηλαδή ισχυρών οικονομικά ή πολιτικά, βρίσκονται ανάμεσα στους καταληψίες και η ισχύς των μπαμπάδων επέβαλε στον εισαγγελέα να παραβεί το καθήκον του, ξεχνώντας νομικά μαθήματα που διδάσκονται στο πρώτο έτος της νομικής, προκειμένου να προστατεύσει τους εγκληματίες, υψηλούς γόνους προκαλώντας έτσι την αγανάκτηση της κοινής γνώμης. Δυστυχώς σχετικά πρόσφατα περιστατικά δικαιώνουν το λόγο σας, διότι παρουσιάστηκαν στον ημερήσιο τύπο πράξεις κοινών ληστειών των οποίων οι εγκληματίες δράστες καλύφθηκαν και δεν τιμωρήθηκαν μόνο και μόνο διότι ήσαν γόνοι ισχυρών πολιτικών προσώπων που κατηύθυναν και την νομοθετική εξουσία.

Πως είναι δυνατόν εσείς σήμερα με την λαοπρόβλητη ιδιότητα του υπουργού να ομολογείτε πως ακόμα «… υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι διαπράττουν αδικήματα και γι’αυτούς κατά κάποιο τρόπο υπάρχει ασυλία και δεν υπάρχει καταδίκη», χωρίς καν να ντρέπεστε ;

Δική σας, κ. κυβερνήτα της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι η ευθύνη να εφαρμόζονται οι νόμοι του ελληνικού κοινοβουλίου και εάν δεν το πράξετε τότε θα το μετατρέψετε σε «κυνοβούλιο».

Αποτελεί μέγα ΑΙΣΧΟΣ της ελληνικής δημοκρατίας, του Ελληνικού κράτους, της όποιας Ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής δικαιοσύνης η αναγνώριση ύπαρξης του δικαιώματος του «τσιμεντόλιθου» που εκτοξεύεται από εγκληματία με προφανή σκοπό να πλήξει και να δολοφονήσει άνθρωπο.

Η εισαγγελική αρχή έχει όχι μόνον το δικαίωμα , αλλά την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να αξιοποιήσει ολόκληρο και όχι επιλεκτικά το περιεχόμενο της προανάκρισης, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί και η κυρία ανάκριση. Εάν δεν το πράξει διαπράττει το ατιμωτικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, που για κάθε δημόσιο υπάλληλο επισύρει ποινή μέχρις αποτάξεως από την υπηρεσία του.

Η προκλητική και αστήρικτη απελευθέρωση των εγκληματιών καταληψιών εκθέτει σε σοβαρούς κινδύνους την κοινωνία, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη. Και για όλα αυτά την ευθύνη φέρει πάντα η κυβέρνηση που κυβερνάει το κράτος, για την ευημερία των πολιτών.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Ν. Κοκοτίνης Αντιστράτηγος ε.α. Ελληνικής Αστυνομίας – Νομικός.