Βενεζουέλα: Επίθεση σε οχήματα που μετέφεραν συνεργάτες του Γκουαϊδό (βίντεο)

259

Ομάδα ενόπλων πολιτών επιτέθηκε σε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε αντιπολιτευόμενους πολιτικούς στο Κογκρέσο, την ώρα που ο Νικολάς Μαδούρο επιδιώκει να εμποδίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό (και αναγνωρισμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας από περίπου 50 χώρες) να προεδρεύσει στην Εθνοσυνέλευση.

Ο Γκουαϊδό και οι σύμμαχοί του είχαν ανακοινώσει ότι θα προσπαθούσαν να συνεδριάσουν σήμερα στο κοινοβούλιο. Μετά την επίθεση που δέχτηκαν όμως ανέφεραν μέσω του Twitter ότι η συνεδρίαση αυτή θα γίνει σε άλλον χώρο.

Το πλήθος χτύπησε τα οχήματα με λοστούς και κώνους οδικής σήμανσης, σπάζοντας ένα παράθυρο, όπως δείχνει ένα βίντεο που τράβηξε μέσα από το αυτοκίνητό του ένας πολιτικός.

Τα αυτοκίνητα στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα και απομακρύνθηκαν.

Μέσα στα οχήματα βρίσκονταν ο εκπρόσωπος του Γκουαϊδό και τέσσερις αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Κάρλος Μπερισμπέιτια, ο δεύτερος αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης. Κανείς δεν τραυματίστηκε.

Στις 5 Ιανουαρίου, στρατιώτες εμπόδισαν τον Γκουαϊδό να μπει στο κοινοβούλιο και το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Μαδούρο ανακήρυξε πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης τον Λουίς Παρά, πολιτικό αντίπαλο του Γκουαϊδό, τον οποίο ο τελευταίος χαρακτηρίζει «προδότη» αφού αποστάτησε μετά την εμπλοκή του σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς τον Δεκέμβριο. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, την ίδια ημέρα, επανεξέλεξαν στο αξίωμα αυτό τον Γκουαϊδό.

Πηγή: kathimerini.gr