Το κρουαζιερόπλοιο που θα «αγγίξει» όλες τις ηπείρους

303
Από το λιμάνι του Φορτ Λόντερντεϊλ, στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αναχώρησε τη Δευτέρα το κρουαζιερόπλοιο Silver Whisper της Silversea Cruises.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό ιστότοπο Travel + Leisure, για το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα «αγγίξει» όλες τις ηπείρους του πλανήτη, ταξιδεύοντας σε διάφορες θάλασσες του κόσμου για τους επόμενους τέσσερις μήνες, μέχρι να καταπλεύσει στο Άμστερνταμ, στις 25 Μαΐου.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, το κρουαζιερόπλοιο θα επισκεφθεί 62 προορισμούς σε 32 χώρες.
Στο πλοίο θα προσφέρονται τοπικές γεύσεις σε κάθε στάση του ταξιδιού, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – μια παράσταση μπαλέτου στη Βραζιλία, δείπνο υπό φως των κεριών στην ερήμο της Ερυθράς Θάλασσας αλλά και τρεις ημέρες στην Ανταρκτική, όπου οι ταξιδιώτες θα μπορούν να παρατηρήσουν τους πιγκουΐνους και τις φώκιες, ανάμεσα στα παγόβουνα.
Πριν φτάσει στην Ανταρκτική, το πλοίο θα καταπλεύσει μεταξύ άλλων στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Μπουένος Άιρες. Ακολούθως, θα κατευθυνθεί προς τις δυτικές ακτές της Νότιας Αμερικής στον δρόμο του για την Αυστραλία.
Ανάμεσα στις στάσεις που θα πραγματοποιήσει στην Ασία είναι η Σιγκαπούρη και η Βομβάη, ενώ ακολούθως θα κατευθυνθεί προς την Αφρική και την Ευρώπη, με τελικό προορισμό το Άμστερνταμ.
Το Silver Whisper μπορεί να φιλοξενήσει έως 388 επιβάτες, με τα εισιτήρια να ξεκινούν από τα 62.000 ευρώ για την τετράμηνη κρουαζιέρα.
Με πληροφορίες από Travel + Leisure