Πλακιωτάκης: Θα αλλάξουν όλα με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του εθνικού νηολογίου

205

“Το τρέχον έτος θα είναι η χρονιά αύξησης των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας και αποκατάστασης της μεσαίας τάξης” είπε, απευθύνοντας χαιρετισμό, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής κοινής εκδήλωσης των παραγωγικών φορέων του Πειραιά στο Μέγαρο του ΕΒΕΠ για την κοπή της πίτας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου, υπογράμμισε ότι αυτή τη χρονιά θα αλλάξουν όλα με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του εθνικού νηολογίου αλλά και της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης παράλληλα με την εισαγωγή της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης. Ο υπουργός, επίσης, αποκάλυψε ότι, το προσεχές διάστημα, θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ ΥΝΝΠ και ΕΤΕΑΝ για την ανάπτυξη δράσεων για τη θαλάσσια οικονομία, μη παραλείποντας να αναφερθεί και στον βασικό στόχο της νέας λιμενικής πολιτική.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, ευχήθηκε για την καλή χρονιά, σημειώνοντας ότι η ημέρα δεν προσφέρεται ούτε για πολιτικές αναλύσεις και μικροπολιτικά, ούτε βέβαια για τοποθετήσεις στα “καυτά” θέματα του Πειραιά, που έθεσε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., για να σημειώσει την αναγκαιότητα διοργάνωσης συνεδρίου για την συζήτηση αυτών.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, απεύθυνε σημειολογικά “δέκα συν μία ευχές” για την επιχειρηματική Ελλάδα, αλλά και για τον Πειραιά έντεκα δράσεις, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το 2020 αποτελεί έτος ορόσημο για την οικονομική μεταβολή που επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση, τα πρώτα μέτρα της οποίας ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας χαιρέτισε στα τέλη του περασμένου χρόνου. Πρόσθεσε δε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, που πάλεψε σε αντίξοες συνθήκες, αναμένει ένα καθαρότερο ορίζοντα, τονίζοντας ότι οι παραγωγικές τάξεις θα πρέπει να διαμορφώσουν, υπό την προϋπόθεση της στήριξης από την πολιτεία, εκείνου του πλαισίου όπου οι νέοι θα ωθούν στην ανάπτυξη με τις ιδέες τους το επιχειρείν ώστε αυτό να λειτουργήσει υπέρ της οικονομίας η κυκλικότητα της οποίας είναι γνωστή. Καταλήγοντας, ο κ. Κορκίδης, σημείωσε πως το “υπέρ δεκαετές” παρελθόν, με τα πολλά λάθη πρέπει να μας διδάξουν και η χώρα να προχωρήσει μπροστά μέσα σε ένα παγκόσμιο σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον και μία εύθραυστη γεωστρατηγικά περιοχή, όπου τα λάθη πλέον δεν επιτρέπονται, ούτε βεβαίως συγχωρούνται.

Στην κοινή εκδήλωση των παραγωγικών φορέων του Πειραιά, μετά από ομόφωνη απόφαση,  ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Ε.Β.Ε.Π. η οικογενειακή επιχείρηση “ΗΛΙΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ”, και η επιχείρηση “Ν. Θ. Μανεσιώτης & Υιός ΑΕ” ως αναγνώριση της εκατονταετούς επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Τις τιμητικές πλακέτες επέδωσαν, στην Αντιπρόεδρο της επιχείρησης “ΗΛΙΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ”, κυρία Στέλλα Διαμαντοπούλου, και στον πρόεδρο της επιχείρησης “Ν. Θ. Μανεσιώτης & Υιός ΑΕ”, κ. Νίκο Μανεσιώτη, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.  

Επίσης, μετά από ομόφωνη απόφαση, βραβεύθηκαν:

▪ H Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Zhang Qiyue, για τη συμβολή της στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Την τιμητική πλακέτα επέδωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά και Πρόεδρος Ναυτικής Λέσχης Πειραιά, Ειρήνη Νταϊφά.

▪ Ο Γεώργιος Πατέρας, πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την πολύτιμη προσφορά του στη ναυτιλιακή κοινότητα και τον Επιμελητηριακό θεσμό. Την τιμητική πλακέτα επέδωσαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

▪ Ο Συμεών Παληός, πρόεδρος της εταιρείας “Diana Shipping Inc.”, σε αναγνώριση της μακράς και πολύτιμης προσφοράς του στην πρωτοκαθεδρία της Ελληνικής Ναυτιλίας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Την τιμητική πλακέτα επέδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και η βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη.

▪ Ο Δ. Ανδριόπουλος, πρόεδρος της εταιρείας “Dimand Real Estate” σε αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς του στην ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά. Την τιμητική πλακέτα επέδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Κουμουτσάκος, και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

▪ Ο Ν. Γιαννόπουλος, πρόεδρος και Ιδρυτής της εταιρείας “Ν. Γιαννόπουλος-Π. Αγγελόπουλος ΑΕΒΕ”, σε αναγνώριση της μακράς και πολύτιμης προσφοράς του στον κόσμο του εμπορίου και του “επιχειρείν”. Την τιμητική πλακέτα επέδωσαν ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Πηγή: capital.gr