Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη οι Ειδικοί Φρουροί για τους καταληψίες

253

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020, 16:30

Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη οι Ειδικοί Φρουροί για τους καταληψίες

Την έκπληξή τους υπογραμμίζουν οι Ειδικοί Φρουροί για τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος των συλληφθέντων στις καταλήψεις, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι «απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικών, αντιμετωπίζονται ως απλά πλημμελήματα».

Μάλιστα όπως αναφέρουν, οι αστυνομικοί που δέχθηκαν επίθεση στο Κουκάκι, διόρισαν δικηγόρους τον κ. Πλεύρη και την κυρία Εβίτα Βαρελά, ώστε να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ειδικών Φρουρών:

«Σε ότι αφορά τις διώξεις που ασκήθηκαν κατά των συλληφθέντων, από τις καταλήψεις κτηρίων στις οδούς Ματρότζου και Παναιτωλίου, μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι, απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικών, αντιμετωπίζονται ως απλά πλημμελήματα.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. τιμά και σέβεται κάθε απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης, δεν μπορεί όμως να σιωπά όταν, εκ της λογικής, διαπιστώνει εγκληματικές ενέργειες δραστών, κατά του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, να αξιολογούνται ως απλές πλημμεληματικές παραβάσεις.

Ως εκ τούτου, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.), σε συνεννόηση με συνάδελφους αστυνομικούς που δέχτηκαν τη δολοφονική επίθεση στο Κουκάκι, ανέθεσε στους δικηγόρους Αθηνών, Αθανάσιο Πλεύρη και Εβίτα Βαρελά, να προβούν σε όλες τις νομικές ενέργειες, ώστε να γίνει ορθός νομικός χαρακτηρισμός των αποδιδόμενων πράξεων στου θύτες, από απόπειρα σωματικών βλαβών, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020, 16:30

Πηγή: zougla.gr