Megxit με τις ευλογίες της βασίλισσας

246

Η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε τις ευλογίες της στον εγγονό της πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, προκειμένου να ακολουθήσουν, όπως το επιθυμούν, το δικό τους, πιο ανεξάρτητο μέλλον, μετά το πέρας των συνομιλιών που διεξήχθησαν μεταξύ των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας.

«Η οικογένειά μου και εγώ υποστηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως οικογένεια», τονίζει η 93χρονη μονάρχης στη σχετική ανακοίνωση της.

«Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν πλήρους απασχόλησης μέλη της βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια, παραμένοντας αξιότιμο κομμάτι της οικογένειάς μου», προσθέτει.

Επιπλέον, η βασίλισσα Ελισάβετ επισήμανε ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας το ζευγάρι θα περάσει χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, προτού οριστικοποιηθεί η νέα, πιο ανεξάρτητη πορεία του.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπάρχουν ακόμη σύνθετα θέματα που πρέπει να λυθούν, και ότι υπάρχει περαιτέρω δουλειά που πρέπει να γίνει, υπογραμμίζοντας ότι έχουν ζητηθεί «τελικές αποφάσεις» από τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ τις επόμενες μέρες.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο νεότερος αδελφός του Χάρι κατήγγειλαν δημόσια μία «προσβλητική» αναφορά σε εφημερίδα για τη μεταξύ τους σχέση. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Times, επικαλούμενη μία μη κατονομαζόμενη πηγή, έγραψε ότι ο Χάρι και η Μέγκαν αποφάσισαν να απομακρυνθούν από το βασιλικό περιβάλλον, λόγω μίας «στάσης μπούλινγκ» του Ουίλιαμ, ο οποίος δεν υποδέχθηκε με ευνοϊκούς όρους τη δούκισσα του Σάσεξ.

«Παρά τις ξεκάθαρες διαψεύσεις, μια ψευδής ιστορία δημοσιεύεται σήμερα σε μια εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου που κάνει εικασίες για τη σχέση ανάμεσα στον δούκα του Σάσεξ και τον δούκα του Κέιμπριτζ», αναφέρεται στη δήλωση που εκδόθηκε από τα γραφεία του Ουίλιαμ και του Χάρι.

«Για δύο αδέλφια που νοιάζονται τόσο βαθιά για τα θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας, η χρήση προκλητικής γλώσσας κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι προσβλητική και δυνητικά επιβλαβής», προσθέτει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δεν θέλησε σήμερα να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με την κρίση που διέρχεται η βασιλική οικογένεια και την οποία πυροδότησε η ανακοίνωση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντά.

Σε ερώτηση που του τέθηκε εάν πρόκειται για μια λυπηρή κατάσταση για τη βασίλισσα Ελισάβετ, ο Τζόνσον απάντησε πως δεν σχολιάζει ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη βασιλική οικογένεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS, BBC

Πηγή: kathimerini.gr