Νέα επιχείρηση εκκένωσης της ΕΛ.ΑΣ στο Κουκάκι (φωτογραφίες)

75

Σε νέα επιχείρηση εκκένωσης των ανακαταλήψεων των κτιρίων επί της οδού Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι προχωρά αυτή την ώρα η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος στην οδό Ματρόζου και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου συνέλαβαν πέντε άτομα, (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες).

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Κρατική Ασφάλεια, ενώ θα ακολουθήσει επιχείρηση και στο δεύτερο κτίριο που έγινε ανακατάληψη, στην οδό Παναιτωλίου 21.

Άνδρες της ΕΚΑΜ ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις εκκένωσης έπειτα από το πράσινο φως του εισαγγελέα ενώ η όλη επιχείρηση παρακολουθείται από αέρος με τα δύο drones που διαθέτει η ΕΛΑΣ.

Οι καταληψίες αντιεξουσιαστές εκσφενδονίζουν πέτρες, μπογιές, καδρόνια και τσιμεντόλιθους εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να τους αποτρέψουν. Από τις ρίξεις αντικειμένων, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 6 αστυνομικοί. 

Στα δύο κτίρια – τα οποία είχαν εκκενωθεί μετά από αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. λίγο πριν τα Χριστούγεννα – εισέβαλαν σήμερα το απόγευμα αντιεξουσιάστες και τα ανακατέλαβαν.

Επί τόπου έχουν μεταβεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τα κτίρια. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών ενώ προχώρησαν και σε 9 προσαγωγές αλληλέγγυων.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο και προχώρησαν στην ανακατάληψη ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.

Πηγή: kathimerini.gr