Λύση εντός ημερών για Χάρι – Μέγκαν θέλει η βασίλισσα

174

Εντολή να βρουν, εντός ημερών και όχι εντός εβδομάδων, νέο ρόλο για τον πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν, δούκισσα του Σάσεξ, έδωσε σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους η βασίλισσα Ελισάβετ. Η Μέγκαν μετέβη χθες στον Καναδά, προκειμένου να βρεθεί κοντά στον νεαρό Αρτσι, γιο του ζεύγους.

Την ώρα που η Μέγκαν Μαρκλ, σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, επέστρεφε στον Καναδά, όπου βρίσκεται ο γιος του ζεύγους, η βασίλισσα Ελισάβετ αναλάμβανε δράση ώστε να περιορίσει την κρίση που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση του εγγονού της και της συζύγου του ότι επιθυμούν να έχουν μικρότερο ρόλο εντός της βασιλικής οικογένειας.

Προφανώς, το πρωτοφανές αίτημα του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ, όπως είναι οι επίσημοι τίτλοι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, και το γεγονός ότι δεν την είχαν προειδοποιήσει προτού το ανακοινώσουν δημοσίως, αποτέλεσαν δυσάρεστη έκπληξη για την Ελισάβετ. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τη μακροβιότερη βασίλισσα στην ιστορία της Βρετανίας να σκεφτεί πρακτικά και να δώσει αμέσως διαταγή στους αυλικούς της να βρουν, εντός ημερών και όχι εβδομάδων, ένα νέο ρόλο για τον Χάρι και τη Μέγκαν.

Αξιωματούχοι του Μπάκιγχαμ που εκπροσωπούν τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον πρίγκιπα διάδοχο Κάρολο, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ (γιο του Καρόλου και της Νταϊάνα και δεύτερο στη σειρά διαδοχής) και τον πρίγκιπα Χάρι (δευτερότοκο γιο του Καρόλου και της Νταϊάνα και έκτο στη σειρά διαδοχής) και τη σύζυγό του Μέγκαν συναντήθηκαν χθες προκειμένου να βρουν αποδεκτή σε όλους λύση. Δεν θα είναι εύκολο, δεδομένου ότι το αίτημα του Χάρι και της Μέγκαν να αναλάβουν λιγότερα καθήκοντα ως υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας, να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι και να περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στη Βόρεια Αμερική, είναι πρωτοφανές.

Η Μαρκλ επέστρεψε χθες στον Καναδά, ώστε να βρεθεί κοντά στον μικρό γιο τους, ο οποίος είχε παραμείνει εκεί όπου είχαν περάσει ο Χάρι και η Μέγκαν τις τελευταίες έξι εβδομάδες του 2019, περιλαμβανομένης της γιορτής των Χριστουγέννων.

Ομοβροντία επικρίσεων

Ο ηλικίας 35 ετών Χάρι και η ηλικίας 38 ετών Μέγκαν έχουν δεχθεί τις τελευταίες ημέρες ομοβροντία επικριτικών σχολίων από τον βρετανικό Τύπο για την απόφασή τους να περιορίσουν τα καθήκοντά τους εντός της βασιλικής οικογενείας και να προσπαθήσουν να ζήσουν μια πιο συνηθισμένη ζωή. Ωστόσο, ο Χάρι, ο οποίος είναι από τα πλέον αγαπητά στον λαό μέλη της βασιλικής οικογενείας, και η Μέγκαν παραπονιούνται δημοσίως καιρό τώρα για την εξαντλητική και αδιάκριτη κάλυψη της ζωής τους από τον εγχώριο Τύπο, ενώ έχουν κατηγορήσει ορισμένους σχολιαστές για ρατσιστικά σχόλια κατά της Μέγκαν, η οποία είναι μιγάς.

Προ μηνών, ο πρίγκιπας Χάρι είχε δηλώσει ότι δεν προτίθεται να παίξει το παιχνίδι των βρετανικών ταμπλόιντ και να τα αφήσει να καταστρέψουν τη σύζυγό του, όπως είχαν κάνει με τη μητέρα του Νταϊάνα, η οποία είχε σκοτωθεί το 1997 σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Παρίσι, καταδιωκόμενη από παπαράτσι.

Πηγή: kathimerini.gr