Η Ελλάδα που αντιστέκεται …

294

Να υπάρξει από την κυβέρνηση ειδική ρύθμιση στον αντικαπνιστικό νόμο για τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ζητάει ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Βενετίδης. Και δεν αστειεύεται. Μιλάει σοβαρά…

Όπως επισημαίνει στο evros-news, έχει γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων όχι μόνο από καταστηματάρχες, αλλά και από τον απλό κόσμο, επειδή λέει δεν μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους, γιατί είναι υποχρεωμένοι να κάθονται σε συνθήκες έντονου κρύου.

Τώρα γιατί σε όλη την Ευρώπη και μάλιστα στην Βόρειο Ευρώπη όπου επικρατούν ακόμα χειρότερες συνθήκες και πολύ περισσότερο κρύο, κανείς δεν σκέφτηκε να υπάρξει εξαίρεση από τον αντικαπνιστικό δεν μας το λέει ο κ. Αντιπερερειάρχης…

Ο κ. Βενετίδης υποστηρίζει ότι οι κατασκευές που προβλέπονται στο νομό για τους καπνίζοντες, έχει ως αποτέλεσμα ουσιαστικά ο κόσμος να κάθεται στον αέρα και στο έντονο κρύο στη Βόρεια Ελλάδα. «Το πρόβλημα είναι πολύ έντονο στις περιοχές μας, γιατί ο χειμώνας είναι βαρύς. Κάτι που δεν ισχύει στη νότια Ελλάδα, αφού εκεί τα πράγματα είναι καλύτερα όσον αφορά τις θερμοκρασίες και θα πρέπει η Κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο ώστε υπάρξει μία ειδική ρύθμιση για τις περιοχές μας. Γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα τόσο για τον κόσμο που θέλει να βγει έξω και να πάει να πιει τον καφέ του ή να φάει, όσο και για τους καταστηματάρχες» δήλωσε.

Η αντίδραση του κ. Βενετίδη, προφανώς ικανοποιώντας την εκλογική του πελατεία των καταστηματαρχών, δεν είναι η μόνη. Και η εφημερίδα Αυγή του ΣΥΡΙΖΑ εχθές αναδημοσίευσε ρεπορτάζ της εφημερίδας Εθνος όπου γίνεται λόγος για μεγάλη πτώση του τζίρου και απολύσεις στα καταστήματα εστίασης, λόγω της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.