“Αυτόφωτη” περιφερειακή ενότητα, με σπάνια δυναμική, χαρακτήρισε την Πιερία ο Θεόδωρος Καράογλου

128

Τη θέση του ότι η Πιερία δεν είναι ένα προάστιο της Θεσσαλονίκης, αλλά μια “αυτόφωτη Περιφερειακή Ενότητα” με σπάνια δυναμική, διατύπωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, στη διάρκεια της ομιλίας του στη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα το επιμελητήριο της περιοχής για την αναπτυξιακή στρατηγική της περιοχής το 2020.

Λέγοντας ότι προτεραιότητα του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) είναι να «ξεκλειδώσει» την καινοτομία και την ισόρροπη ανάπτυξη στο σύνολο της Βόρειας Ελλάδας, ο κ. Καράογλου επισήμανε: “ Με τις υπηρεσίες μας δρούμε καταλυτικά στη διαμόρφωση στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης, λειτουργώντας ως «συμπαραστάτης» στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί και όχι ως ουδέτερος παρατηρητής που κρατά αποστάσεις ασφαλείας».

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ότι η παρουσία του στη σημερινή σύσκεψη είναι για “ να στηρίξω κάθε απόφαση που θα αναδείξει το φυσικό, πολιτιστικό, οικονομικό και επιχειρηματικό απόθεμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας».

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι “ για εμένα, Μακεδονία δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη. Είναι κάθε πόλη και κάθε χωριό των περιφερειακών ενοτήτων. Πρέπει να δώσουμε ξανά ζωή στον τόπο μας μέσα από μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις οι οποίες θα θωρακίζουν την κοινωνική συνοχή, θα διασφαλίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη κάθε νομού και θα αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής”.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως πρόσθεσε “ θα είμαι αρωγός κάθε ανάλογης προσπάθειας” και κάλεσε για συνένωση δυνάμεων, προκειμένου “ να αναδείξουμε τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ελληνική περιφέρεια στην οικονομική ανάταση της χώρας”.

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την πίστη του στη “ δύναμη των ανθρώπων και των συνεργασιών. Πιστεύουμε στη Μακεδονία και τη Θράκη. Ήρθε η ώρα να αναζωογονήσουμε τις δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας”, τόνισε.

Πηγή