Μουσείο Ολύμπου αποκτά το Πύθιο

383

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανάδειξη της περιοχής του Ολύμπου, του αρχαιολογικού χώρου του Πυθίου και της Περραιβικής Τριπολίτιδας ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας συζήτησε πρόσφατα με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθίου κ. Καίτη Κελεπούρη για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης των δύο φορέων προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθίου ζήτησε ήδη με επιστολή του από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας να υποστηρίξει επιστημονικά τη δημιουργία μουσειακής συλλογής στο χώρο του Συλλόγου στο Πύθιο, που αποτελείται από μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και δύο μουσειακούς χώρους, μετά από σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν στην παλιά αποθήκη του Συνεταιρισμού, με χρηματοδότηση του Συλλόγου και των Απανταχού Πυθιωτών.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων καλείται να αναλάβει την επιστημονική τεκμηρίωση του μουσείου για τον Ολύμπο και τις αρχαιότητες, με την επεξεργασία των ιστορικών στοιχείων και τα στοιχεία των ανασκαφών, έτσι ώστε το μουσείο να δίνει αξιόπιστες και ολοκληρωμένες πληροφορίες στους επισκέπτες για τον αρχαιολογικό χώρο και την Περραιβική Τρίπολη.

Στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση σε ζητήματα φύσης και πολιτισμού ο Δήμος Ελασσόνας και Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθίου κατέθεσαν την πρόταση συνεργασίας τους στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, η οποία θα την αξιολογήσει και θα συνδράμει στην ανάδειξη των ιστορικών και αρχαιολογικών ευρημάτων του Πυθίου.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας δήλωσε για το θέμα: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για τη συνεργασία μας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθίου με σκοπό τη δημιουργία Μουσείου Ολύμπου στον όμορφο χώρο του Συλλόγου. Η συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων στην επιστημονική υποστήριξη του εγχειρήματος είναι σπουδαία και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του Συλλόγου. Ο Δήμος Ελασσόνας θα στηρίξει τη δημιουργία του Μουσείου και οι λεπτομέρειες της συνεργασίας θα αποτυπώνονται στην προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψουμε με την κ. Κελεπούρη».

——

Εμείς εδώ στην Πιερία τι κάνουμε ??