Επέστρεψαν τα πανό στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ

146

Λίγο κράτησε η προσπάθεια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ να διατηρήσει τους χώρους της καθαρούς, δηλαδή χωρίς την άναρχη τοποθέτηση πανό των κομματικών παρατάξεων. Η σχολή, έπειτα από πίεση ομάδας φοιτητών –τίτλος της «Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Φοιτητών “Ναι στα ανοιχτά πανεπιστήμια”» –, κατά τη διάρκεια των εορταστικών διακοπών καθαρίστηκε από τις διάφορες αφίσες και ανακοινώσεις που ήταν κολλημένες στους τοίχους και από τα πανό. Αλλωστε για όλα αυτά υπάρχουν συγκεκριμένοι πίνακες και ταμπλό.

Ωστόσο χθες, λίγο μετά το μεσημέρι, εμφανίστηκαν και πάλι πανό φοιτητικών νεολαιών, στα παλιά τους σημεία. Τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Φοιτητών» τόνισαν στην «Κ» την ανάγκη «η Κοσμητεία και η πρυτανεία να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους, να μην υποκύπτουν στη λογική ότι κάποιοι πάντα θα βρίσκονται να κολλάνε αφίσες στους τοίχους. Ομως και η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να πάρει πρωτοβουλίες ώστε το δημόσιο πανεπιστήμιο να εκσυγχρονιστεί και να μην το καταδικάζει σε αιώνια παρακμή».


Το κτίριο της Φιλοσοφικής, ύστερα από ένα μικρό διάστημα κατά το οποίο καθαρίστηκε, γέμισε ξανά από αφίσες και πανό. «Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν»…

Επίσης, τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» σε ψήφισμά τους έχουν ζητήσει από τις παρατάξεις να περιορίσουν την αφισοκόλληση στους προβλεπόμενους χώρους. «Δηλώνουμε εξαρχής ότι δεν πρόκειται να αναρτήσουμε καμιά αφίσα ή banner στη Φιλοσοφική, αλλά θα περιορίσουμε αυστηρά τις ανακοινώσεις μας στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης», τόνισαν. Ακόμα, έχουν προτείνει την επίδειξη της ακαδημαϊκής ταυτότητας από τους φοιτητές για να μπορούν να λαμβάνουν μέρος στην ψηφοφορία της συνέλευσης, την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου εντός του κτιρίου, ενώ από τους καθηγητές ζητούν να αναπληρώσουν χαμένα μαθήματα λόγω καταλήψεων, «ως μια ένδειξη στήριξης και σεβασμού προς την πλειοψηφία, που αποδεδειγμένα δεν αποδέχεται τις καταλήψεις».

Πηγή: kathimerini.gr