Βραζιλία: Δικαστήριο ζητά από το Netflix να κατεβάσει την ταινία με τον ομοφυλόφιλο Ιησού

176

Σάλο έχει προκαλέσει στην Βραζιλία η ταινία «Ο πρώτος πειρασμός του Χριστού», μια ταινία της ομάδας Porta dos Fundos που εμφανίζει τον Ιησού ομοφυλόφιλο και προβάλλεται εδώ και ένα μήνα στο Netflix 

Η ταινία δείχνει τον Χριστό να φέρνει στο σπίτι του τον σύντροφό του, για να συναντηθεί με την οικογένειά του και έχει προκαλέσει την οργή των συντηρητικών χριστιανών στη Βραζιλία.

Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτηση με την οποία ζητούν από την πλατφόρμα να κατεβάσει την ταινία ενώ παραμονή των Χριστουγέννων, στις 24 Δεκεμβρίου 2019, άγνωστοι επιτέθηκαν στα γραφεία των Porta dos Funtos στο Ρίο με βόμβες μολότοφ.

Η θρησκευτική οργάνωση Associaçao Centro Dom Bosco de Fe e Cultura προσέφυγε δικαστικά εναντίον των δημιουργών της ταινίας και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε ότι το Netflix πρέπει να την κατεβάσει.

Δικαστής ζήτησε από το δίκτυο να κατεβάσει την ταινία του σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα. Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται: «Το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης (…) δεν είναι απόλυτο».

Ωστόσο ο δικηγορικός σύλλογος της Βραζιλίας επέκρινε την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την λογοκρισία.

Στη Βραζιλία ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός καθολικών, ενώ αυξανόμενοι είναι και οι αριθμοί των ευαγγελικών χριστιανών που υποστηρίζουν την ακροδεξιά κυβέρνηση του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου. Ο ίδιος ο Μπολσονάρου έχει δηλώσει ότι θα προτιμούσε να έχει έναν νεκρό γιο παρά έναν ομοφυλόφιλο.

Ο γιος του Εντοάρντο Μπολσονάρου έχει αποκαλέσει την ταινία των Porta dos Funtos «σκουπίδι» στον λογαριασμό του στο Twitter, τονίζοντας ότι «δεν εκπροσωπούν την κοινωνία της Βραζιλίας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr