#Megxit: Ο Βρετανικός Τύπος σχολιάζει την «παραίτηση» του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

541

Η παραίτηση-βόμβα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από τα βασιλικά τους καθήκοντα, όπως ήταν αναμενόμενο μονοπωλεί σήμερα τα πρωτοσέλιδα του Βρετανικού Τύπου. Η ξαφνική ανακοίνωση του ζευγαριού έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αφήνοντας τους πάντες εμβρόντητους με την απόφαση. Και αν πιστέψουμε τη μεγάλη μερίδα του Τύπου, η απόφαση «έπιασε» στον ύπνο και την ίδια τη βασιλική οικογένεια, αφού σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Ελισάβετ δεν είχε καμία ιδέα για τις προθέσεις του αγαπημένου της εγγονού.

Η απόφαση τους να ανεξαρτητοποιηθούν και να «εργαστούν προκειμένου να γίνουν και οικονομικά ανεξάρτητοι», ενώ θα μοιράζονται τον χρόνο τους ανάμεσα σε Μ. Βρετανία και Καναδά επίσης μονοπωλεί το ενδιαφέρον του Τύπου. Μάλιστα, ήδη κυκλοφόρησε και το hashtag #Megxit, κατά το #Brexit, το οποίο χρησιμοποίησε στο πρωτοσέλιδό της η New York Post, στο οποίο ποζάρουν η Μαρκλ και ο Χάρι ως κοινοί θνητοί με μπικουτί και λερωμένη μπλούζα να κάθονται στον καναπέ τους διαμερίσματός τους. Αυτή είναι η κωμική αντιμετώπιση του ζητήματος που προέκυψε χθες το βράδυ, από μία αμερικανική εφημερίδα.

Γιατί στη Μ. Βρετανία δείχνουν προβληματισμένοι με την «απόφαση» και θεωρούν πως οι τελευταίες εξελίξεις είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Μάλιστα, τα περισσότερα έντυπα, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές κοντά στο Παλάτι, αποκαλύπτουν ότι στους βασιλικούς κύκλους επικρατεί οργή, θλίψη και απογοήτευση για την απόφαση.

Μάλιστα, επισημαίνουν πως ο Χάρι και η Μέγκαν δεν συμβουλεύτηκαν καν την Ελισάβετ. «Δεν το είπαν καν στη Βασίλισσα» γράφει με πελώρια γράμματα στο πρωτοσέλιδό της η Daily Mirror.

«Εξοργισμένη η Βασίλισσα» γράφει η Daily Mail, επιβεβαιώνοντας την πλήρη άγνοια του Καρόλου και του Γουίλιαμ. Η Guardian και η Daily Telegraph διατηρούν πιο ψύχραιμο ύφος, ενώ οι έγκριτοι The Times κάνουν λόγο για ένα διχασμένο παλάτι, μετά την παραίτηση του ζευγαριού από τους ρόλους τους.

Η Metro από την άλλη το πάει ένα βήμα παρακάτω, αυξάνοντας τις εικασίες για φόβους σχετικά με την ψυχική υγεία του ζευγαριού, ενώ στέκεται και στις παγωμένες σχέσεις του Χάρι με τον αδελφό του.

Πηγή: Newsbeast