Πέθανε διάσημη συγγραφέας στα 52 της χρόνια – ΦΩΤΟ

398

Σε ηλικία 52 ετών έφυγε από τη ζωή η συγγραφέας Ελίζαμπεθ Ουόρτζελ, σε νοσοκομείο του Μανχάταν έπειτα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Η Ουόρτζελ έγινε διάσημη μετά την έκδοση του βιβλίου της «Η Γενιά του Πρόζακ» με το οποίο απενεχοποίησε την κατάθλιψη, καθώς ήταν αυτοβιογραφικό και μίλησε με ωμότητα και απόλυτη ειλικρίνεια για την κατάθλιψη και την εξάρτησή της από τα ναρκωτικά. Εκδόθηκε το 1994 όταν η συγγραφέας ήταν 26 ετών.

Αυτό που ήταν καινοτόμο για την εποχή της ήταν ότι ο τίτλος του βιβλίου περιείχε το φάρμακο «prozac» γνωστό αντικαταθλιπτικό, καθώς η Ουόρτζελ ήταν από τους πρώτους στους οποίους συνταγογραφήθηκε. Το βιβλίο της πυροδότησε τον δημόσιο διάλογο για την κλινική κατάθλιψη.

Η Ουόρτζελ ανακοίνωσε το 2015 ότι έπασχε από καρκίνο του μαστού. Υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή, ωστόσο, ο καρκίνος έκανε μετάσταση στον εγκέφαλο. Πέθανε από επιπλοκές της λεπτωμενικής νόσου, ασθένειας που λαμβάνει χώρα όταν ο καρκίνος εξαπλώνεται στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό.

Σε επόμενο βιβλίο της το 2005 σε ηλικία 35 ετών κατέγραψε τη χρήση ναρκωτικών που την οδήγησε σε κλινικές αποτοξίνωσης.Το προσωπικό ύφος που έγραφε προκάλεσε άνθηση του είδους των απομνημονευμάτων τη δεκαετία του 1990.

Στο βιβλίο της αποκάλυψε ότι η μάχη με την κατάθλιψη ξεκίνησε όταν ήταν 10-12 ετών. Όταν αποφοίτησε από το σχολείο εργάστηκε ως κριτικός στο New Yorker και το New York Magazine.

Πηγή: Daily Mail