Πακέτο προϊόντων ευεξίας για εξατομικευμένα διατροφικά προφίλ

235

Για την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων τους, οι μαθητές του γυμνασίου με λυκειακές τάξεις Αγρας θα γίνουν μέτοχοι της δικής τους εταιρείας.

Ενα πρωτοποριακό πακέτο προϊόντων ευεξίας, που θα στηρίζεται στο βιομετρικό προφίλ κάθε τουρίστα και απευθύνεται στα ξενοδοχεία της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου, υπόσχεται το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Αγρας, χρησιμοποιώντας την παγκόσμια πατέντα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το πακέτο προϊόντων ευεξίας θα παρουσιαστεί σε ειδικό συνέδριο που θα γίνει στη Μυτιλήνη τον επόμενο μήνα, παρουσία παραγόντων του τουρισμού και ειδικών σε θέματα υγείας, ενώ θα είναι το βασικό εργαλείο του σχολείου για τη συμμετοχή του στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.

Το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Αγρας συνεργάζεται τα τελευταία τρία χρόνια με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, από το οποίο έχει προμηθευθεί το μηχάνημα-πατέντα του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας για τον εντοπισμό αντιοξειδωτικών στον ανθρώπινο οργανισμό και στις τροφές. Τον περασμένο Απρίλιο παρουσίασε το πρώτο αντιοξειδωτικό και… βιολειτουργικό κρουασάν. Το «biolife» κρουασάν παράγεται από ρόδι, πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, αλεύρι από εκχύλισμα σταφυλιών, ανθοκυανίνες, προανθοκυανιδίνες και φαινόλες με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση και εκχυλίσματα της πρωτεΐνης από ορό γάλακτος (δημοφιλές συμπλήρωμα στον χώρο της αθλητικής διατροφής). Περιέχει, όμως, και αρώνια μελανόκαρπη, «super food» που κατέχει την πρώτη παγκόσμια θέση στη διεθνή κλίμακα των φαρμακευτικών φυτών.

Η σχολική αυτή υπερτροφή, που χάρισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό «Bravo Schools», αλλά και έναν διαδραστικό πίνακα τον οποίο το σχολείο παρέλαβε τις προηγούμενες ημέρες, θα παράγεται και θα διανέμεται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης (Σερβία, Βέλγιο). Για την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων, αλλά και για τη νέα δράση που απευθύνεται στον τουριστικό κλάδο, οι μαθητές θα δημιουργήσουν μια επιχείρηση: θα γίνουν μέτοχοι. Ηδη το σχολείο έχει βρει χορηγούς και σύμβουλο επιχειρήσεων για την προώθηση της «εταιρείας», η οποία μετά την παρουσίαση όλων των δράσεων θα διαλυθεί.

Το πακέτο προϊόντων ευεξίας του σχολείου της Αγρας θα παρέχει σε έναν επισκέπτη του νησιού –τουρίστα, περιπατητή, αθλητή– ένα προσωπικό διαιτολόγιο σε συνδυασμό με εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, χαμάμ κ.ά. Το πακέτο αυτό θα απευθύνεται επίσης σε ομάδες, ακαδημίες, αθλητές διαφόρων ηλικιών, καθώς και σε άτομα παχύσαρκα ή υπέρβαρα. «Με τη χρήση του μηχανήματος μέτρησης αντιοξειδωτικών που έχουμε στην κατοχή μας και τη συνεργασία μας με την εταιρεία FoodOxys (σ.σ.: ερευνητές, απόφοιτοι του τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας) υπάρχει η δυνατότητα να παρέχουμε ολοκληρωμένη υπηρεσία για να εντοπίζεται η ιδιαιτερότητα που μπορεί να έχει κάποιος στη διατροφή του και να σχεδιάζεται η προσωπική του δίαιτα, προσαρμοσμένη σε αυτό που προστάζουν τα γονίδιά του», εξηγεί στην «Κ» ο διευθυντής του σχολείου της Αγρας, Λάζαρος Χονδροματίδης.

Με τη λήψη λίγου αίματος πριν και μετά τη δίαιτα, θα φαίνεται η αλλαγή στο γονιδίωμά του σε κρίσιμα γονίδια. Μάλιστα, την παγκόσμια πατέντα «γνώρισαν» αρκετά στελέχη της κυβέρνησης κατά τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, που πέρασαν από το περίπτερο του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και έδωσαν αίμα, ώστε να εξεταστεί ο γονιδιακός τους κώδικας. «Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι ταλαιπωρούνται από τις δίαιτες και τι αποτελέσματα, άμεσα και υγιεινά, θα είχε στο σώμα και στον οργανισμό τους μια διατροφή βασισμένη στα γονίδιά τους», καταλήγει ο κ. Χονδροματίδης.

Πηγή: kathimerini.gr