Το όραμα της Σοφίας … και το μέλλον της Πιερίας

285

Του Ηλία Χρυσικού

Για μια καλύτερη ζωή, για μια υπερήφανη Ελλάδα, χρειάζεται αποφασιστικότητα και αγώνας.

Ως χώρα είμαστε ένας περήφανος και ευλογημένος Λαός, έχουμε Ιστορία, Πολιτισμό, και όλα αυτά μας δίνουν τα “όπλα” για μια γενναία αντίσταση στην παρακμή.

Και στην πολιτική ζωή του τόπου μας, υπάρχουν πρόσωπα που εκπέμπουν ισχύ, που δημιουργούν ενότητα και που χαράζουν τον δρόμο της ανάπτυξης.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν ν’ αναλάβουν τις ευθύνες και που είναι έτοιμοι πρώτοι εκείνοι να θυσιαστούν για το κοινό καλό, δίδοντας το παράδειγμα.

Είναι οι Άνθρωποι, που μπορούν να γίνονται μπροστάρηδες σε δύσκολες καταστάσεις για το καλό της δικής μας κοινωνίας, αλλά και της χώρας μας.

Είναι τα πρόσωπα που συγχρονίζουν το εσωτερικό τους ρολόι, με το ρολόι της καθημερινής εξέλιξης και ευημερίας του λαού τους.

Και σε κάθε τόπο, σε κάθε (μικρή ή μεγάλη) κοινωνία, υπάρχουν άξιοι, με επιστημοσύνη, που μιλούν δημόσια, που αρθρογραφούν, που καταθέτουν τις απόψεις τους και που μπορούν δημιουργήσουν ελπίδα….

…που διαθέτουν ανεξαρτησία πνεύματος, που κατέχουν την έννοια του δικαίου, που εκπέμπουν ισχύ δίδοντας το κοινό όραμα και που μας συντονίζουν για να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον.

Στην Πιερία -τα τελευταία δέκα χρόνια- στο τιμόνι της Περιφερειακής Ενότητας βρίσκεται η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου, η οποία διαθέτει ανεξαρτησία πνεύματος, που κατέχει την έννοια του δικαίου, που εκπέμπει ισχύ -δίδοντας το κοινό όραμα- και που μας συντονίζει για να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον.

Εύχομαι το 2020 να είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο.

Μέσα από το όραμα της… ας μετατραπεί σε περισσότερες πράξεις η ελπίδα, για να μπορούν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να έχουν μέλλον !!