Στη Θεσσαλονίκη, η Χαρούμενη Κινέζικη Πρωτοχρονιά

316

Με παραδοσιακή μουσική και με τα χορευτικά των δράκων η Θεσσαλονίκη φέτος θα γιορτάσει την Κινεζική Πρωτοχρονιά -Χρονιά του Ποντικού. Ένα από τα μεγαλύτερα κινεζικά συγκροτήματα, το Chongqing Liangjiang Art Troupe, θα δώσει παράσταση στο Βασιλικό Θέατρο, στις 6 Ιανουαρίου στις 20:00. Κινέζοι ακροβάτες, ζογκλέρ, μπαλέτο και έργα Όπερας του Πεκίνου θα μας ταξιδέψουν στα βάθη της Ασίας μέσα από ένα καταιγισμό χρωμάτων.

Οι Κινέζοι καλλιτέχνες έρχονται για τέταρτη φορά στην Ελλάδα ως απεσταλμένοι της πόλης του Πεκίνου. Το «Happy Chinese New Year» («Χαρούμενη Κινέζικη Πρωτοχρονιά») αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτιστικής αλληλεπίδρασης ανάμεσα σε Ελλάδα και Κίνα στον τομέα των ανταλλαγών μεταξύ των λαών και των πολιτισμών τους.

Σύμφωνα με την παράδοση την Πρωτοχρονιά, οι Κινέζοι φορούν καινούργια ρούχα για να συμβολίσουν το νέο ξεκίνημα και τις ελπίδες του καινούργιου χρόνου. Το τυχερό τους χρώμα είναι το κόκκινο, που φανερώνει την αισιοδοξία αλλά και την εορταστική διάθεση. Κατά τις εορτές πραγματοποιούνται χοροί από δράκους και λιοντάρια, οι οποίοι πιστεύεται πως είναι ένας τρόπος προσευχής για καλή τύχη και απομάκρυνσης των κακών πνευμάτων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πεκίνου και της Πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα, με διοργανωτή τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό με προσκόμιση voucher από https://www.viva.gr/tickets/theater/vasiliko-theatro/xaroumeni-kineziki-prwtxronia/ και από τα εκδοτήρια του Βασιλικού Θεάτρου.

Πηγή φωτογραφίας:  Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ