Πιερία: Έφυγε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Καζακλάρης

736

Απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών από ανακοπή καρδιάς σήμερα 6 Ιανουαρίου 2020 ο πρώην βουλευτής Πιερίας, Χρήστος Καζακλάρης.

Ο Χρήστος Καζακλάρης εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του και κατήλθε ως υποψήφιος για πρώτη φορά στις εκλογές του 1974, χωρίς να εκλεγεί (συγκέντρωσε 2.522 ψήφους). Στις επόμενες εκλογές ήταν ξανά υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, το 1977 και για μία ακόμη φορά δεν κατόρθωσε να εκλεγεί βουλευτής, παρότι συγκέντρωσε 6.594 σταυρούς. Ωστόσο, στις εκλογές του 1981 εξελέγη βουλευτής Πιερίας και επανεξελέγη το 1985. 

Μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 1989, ο Χρήστος Καζακλάρης έγινε βουλευτής Πιερίας λόγω έκπτωσης της Μαρίας Αρσένη από το βουλευτικό αξίωμα. Έχασε την έδρα του από τη Μαρία Αρσένη στις εκλογές του 1990, αλλά η τελευταία παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα, με αποτέλεσμα ο Καζακλάρης να επιστρέψει στη Βουλή στις 22 Ιανουαρίου 1991.  Η τελευταία του θητεία στο Κοινοβούλιο ολοκληρώθηκε το 1993.

Ο Χρήστος Καζακλάρης γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1942 στο Δίον και σπούδασε στη Φυσικομαθηματική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ. Πιερίας

Το Κίνημα Αλλαγής Πιερίας, φίλοι, μέλη Νομαρχιακή Επιτροπή, Δημοτικές Οργανώσεις εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για τον αδόκητο θάνατο του πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Καζακλάρη. Με… τον Χρήστο συμπορευθήκαμε στους αγώνες για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση. Διακρίθηκε για την ανιδιοτέλεια, το ήθος, την σεμνότητα και την συνέπεια του. Απευθύνουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Κώστας Κιτιξής Γραμματέας ΝΕ Κινήματος Αλλαγής Πιερίας

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 07/1/20 στις 11:30πμ, στον ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως