Δήμος Κατερίνης: Πολλοί οι τολμηροί που έπεσαν για να πιάσουν το σταυρό στα παγωμένα νερά

707

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν στον Δήμο Κατερίνης τα Θεοφάνια. Ειδικότερα, η επίσημη τελετή καθαγιασμού των υδάτων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, εκπροσώπων αρχών, φορέων και συλλόγων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης και – παρά το τσουκτερό κρύο – πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Παραλία.

 

Σε δήλωσή του στο περιθώριο της τελετής, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι μία ημέρα χαράς και ελπίδας από την οποία αντλούμε δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Καλό φωτισμό, υγεία και ευλογία. Χρόνια πολλά».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στην τελετή παρέστη και ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησού κ.κ. Ιώβ, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τη Γενεύη.

 

Η τελετή στην Ολυμπιακή Ακτή

Νωρίτερα, παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε για 20η χρονιά, η  τελετή του καθαγιασμού των υδάτων, στη θάλασσα του οικισμού της Ολυμπιακής Ακτής.

Ειδικότερα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου, σχηματίστηκε πομπή προς την παραλία, υπό τους μουσικούς ήχους της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα έριξε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ο οποίος αφού ευχήθηκε σε επισκέπτες και  δημότες, «χρόνια πολλά και ευλογημένα με υγεία», ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο και το Δημοτικό συμβούλιο «για την  άρτια διοργάνωση της τελετής […}.

Ο τυχερός που έπιασε τον σταυρό ήταν ο Νεκτάριος Καραγιάννης από την Κατερίνη.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, με ιδιαίτερη λαμπρότητα τα Θεοφάνια, που όπως είναι γνωστό αναφέρονται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας στη Βάπτιση του Ιησού Χρηστού αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, από τον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων εορτάστηκαν και στην Παραλία του Κορινού. Τον Σταυρό ανέσυρε ο Χρυσοβαλάντης Τοπαλίδης από τον Κορινό.