Χωρίς ρεύμα και θέρμανση: Εθελοντές προσπαθούν να βοηθήσουν ηλικιωμένους

155

Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα, χωρίς ζεστό νερό και θέρμανση εν μέσω χιονιά στην Αττική και τη Θήβα. Μάλιστα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία διακόπηκε ξανά η ηλεκτροδότηση, όπως είχε συμβεί και την Πρωτοχρονιά, με αποτελέσμα να ευαισθητοποιηθούν εθελοντές για να βοηθήσουν από σπίτι σε σπίτι, ηλικιωμένους ανθρώπους.

Όπως επισημαίνει ο Διαχειριστής τα προβλήματα αυτά, ασφαλώς οφείλονται κατά κύριο λόγο στη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων με δεδομένο ότι το περίπου 90% του Δικτύου είναι εναέριο.

Τα προβλήματα βεβαίως «προκύπτουν και από το γεγονός ότι το Δίκτυο σε πολλά σημεία του είναι παλαιό και δεν έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια όλες οι αναγκαίες επενδύσεις για την αναβάθμισή του» τονίζει ακόμη ο ΔΕΔΔΗΕ.

Πού εντοπίζονται τα προβλήματα

Αυτή την ώρα, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης συνεχίζονται στην περιοχή της Θήβας, κυρίως λόγω της αδυναμίας πρόσβασης στα σημεία των ζημιών που έχουν προκύψει στο Δίκτυο εξαιτίας του μεγάλου όγκου χιονιού.

Αναλυτικότερα, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης συνεχίζονται στα χωριά Άσκρη, Νεοχώρι και Αγ. Βασίλειος, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των Λεύκτρων και του περίπου μισού τμήματος του Καπαρελλίου.

Στην Αττική, αυτή την ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης βλαβών σε γραμμή Μέσης Τάσης στην περιοχή της Παλλήνης, του Ασπρόπυργου και της Πεντέλης, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία ενώ πρόβλημα ηλεκτροδότησης έχει προκύψει και σε ένα τμήμα των Αντικυθήρων.

Στο δρόμο 260 συνεργεία

Από χθες, Κυριακή, έχουν κινητοποιηθεί περισσότερα από 230 συνεργεία του και 30 συνεργεία συνεργαζόμενων εργολάβων, με συνολικό αριθμό τεχνικού προσωπικού που φθάνει τα περίπου 1.000 άτομα, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών που πλήττονται από τη σφοδρή κακοκαιρία, σημειώνει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (6.01.2020), τα συνεργεία του έχουν αντιμετωπίσει περίπου 50 βλάβες σε γραμμές Μέσης Τάσης και ένα μεγάλο αριθμό βλαβών σε γραμμές Χαμηλής Τάσης.

Πηγή: tanea.gr