Κέρκυρα: Αυτοκίνητο «λαμπάδιασε» μετά από πρόσκρουση σε αντλία βενζινάδικου

132

«Λαμπάδιασε» ΙΧ αυτοκίνητο που εξετράπη της πορείας του και «έπεσε» σε βενζινάδικο που περιείχε περίπου δεκαπέντε τόνους καύσιμα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή στην επαρχιακή οδό Κέρκυρας Πέλεκα. Το γεγονός έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο οδηγός, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε και έπεσε «βίαια» πάνω σε αντλία βενζινάδικου, το οποίο μόλις είχε ανοίξει. Η πορεία του αυτοκινήτου σταμάτησε σε μια δεύτερη αντλία, με το όχημα και την πρώτη αντλία σε κλάσματα δευτερολέπτου να τυλίγονται στις φλόγες. Ο οδηγός κατάφερε να βγει από το φλεγόμενο ΙΧ με ελαφρά τραύματα από την πρόσκρουση και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, εκτός κινδύνου.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάτοικοι της περιοχής, «και ο οδηγός και η κοπέλα που μόλις είχε ανοίξει το βενζινάδικο είχαν “Άγιο”, καθώς από την σφοδρή πρόσκρουση λειτούργησαν στο βενζινάδικο όλα τα μέτρα ασφαλείας που είχε και αυτόματα έκλεισαν οι υπόλοιπες αντλίες και η παροχή των καυσίμων, διαφορετικά θα καιγόταν όλος ο οικισμός».

Σύμφωνα με την Τροχαία Κέρκυρας, ο επαρχιακός δρόμος παρέμεινε κλειστός για δύο ώρες περίπου, ενώ πριν από λίγο δόθηκε σε κυκλοφορία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση, ενώ στο σημείο έσπευσε μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με τέσσερα οχήματα και 10 πυροσβέστες που έθεσαν την φωτιά που ξέσπασε σε πλήρη έλεγχο».

Πηγή: kathimerini.gr