Σάκης Αρναούτογλου: «Έρχεται σκληρή αναμέτρηση ισχυρών νοτιάδων και ψυχρών βοριάδων»

157

Την πρόγνωση του για τον καιρό τις επόμενες μέρες έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

Ουσιαστικά, ο γνωστός μετεωρολόγος επιβεβαίωσε ότι τα Θεοφάνεια ο καιρός θα αγριέψει και πάλι, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το ποια θα είναι τα καιρικά φαινόμενα που θα κυριαρχήσουν.

Πιο συγκεκριμένα στην ανάρτηση του έγραψε: «Πολλά τα ερωτήματά σας ακόμα και λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς, όσον αφορά στην νέα αλλαγή του καιρού που αναμένεται κυρίως από το μεσημέρι περίπου της ερχόμενης Κυριακής 5/1 και κυρίως τη Δευτέρα 6/1 για την οποία έκανα αναφορά χθες από εδώ!

Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία τα χαρακτηριστικά του νέου αυτού χαμηλού της Κυριακής και της Δευτέρας 5 – 6 Ιανουαρίου, φαίνεται να διαφέρουν πολύ από αυτά των τελευταίων ημερών καθώς κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να υπάρξει μια σκληρή «αναμέτρηση» μεταξύ πολύ ισχυρών αλλά ήπιων θερμοκρασιακά νοτιάδων αλλά και ψυχρών βοριάδων με νικητή ανάλογα με το γεωγραφικό διαμέρισμα που βρίσκεστε ή θα βρίσκεστε!

Oι προγνώσεις αναφορικά με την ένταση και την έκταση των καιρικών φαινομένων από το νέο αυτό βαρομετρικό χαμηλό από τις 5 Ιανουαρίου και μετά, καθώς και την μεγάλη πιθανότητα αξιόλογων χιονοπτώσεων στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας ακόμα και με πολύ χαμηλό υψόμετρο και αν και πότε αυτές θα φτάσουν ακόμα μέχρι και την πόλη της… Θεσσαλονίκης, είναι ακόμα σχετικά ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του χαμηλού».

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Τα Θεοφάνεια 2020 θα χτυπήσει την Ελλάδα «μπάλα ψύχους»

Ο καιρός παραμένει ψυχρός καθώς η Ζηνοβία έφερε χιόνια και τσουχτερό κρύο, ενώ ένας άνθρωπος στις Πλαταιές Βοιωτίας έχασε τη ζωή του.

Και μπορεί η συγκεκριμένη κακοκαιρία να έφυγε, ωστόσο, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη έρχεται νέα ψυχρή εισβολή λόγω «πολικής μπάλας» από την Ουκρανία.

Όπως αναφέρει στο post του στο facebook: «Αυξημένες οι πιθανότητες την δεύτερη ημέρα του νέου έτους να δούμε χιονόπτωση και στο λεκανοπέδιο της Αθήνας ενώ τα Θεοφάνεια«πολική μπάλα» φαίνεται να κατηφορίζει προς τα μέρη μας από την Ουκρανία προκαλώντας ισχυρή ψυχρή εισβολή κάτι που έρχεται σε πλήρη συμφωνία με την μακροπρόθεσμη εκτίμηση που δώσαμε στις αρχές του Δεκέμβρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους ατμοσφαιρικές κυκλοφορίες δίνουν σφοδρές χιονοπτώσεις στην περιοχή της Αττικής ενώ είναι αρκετές οι φορές που έχουν συνοδευτεί και από χιονόστρωση ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Οπότε ας είμαστε σε ετοιμότητα γιατί δεν αποκλείεται να δούμε στα λευκά την Αθήνα με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό».