2019: Τα βίντεο της Καθημερινής

168

Πριν από το τέλος της χρονιάς η «Κ» θυμάται ξανά ορισμένα από τα πιο σημαντικά βίντεό της. Αποκαλύψεις, ρεπορτάζ, ντοκουμέντα που καταγράφηκαν και παρουσιάστηκαν σε παραγωγές της «Κ»:

Τα ηχητικά της αστυνομίας από την πυρκαγιά στο Μάτι

Η «Κ» παρουσιάζει αποκλειστικά το χρονικό των γεγονότων την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, όπως αυτό αποτυπώθηκε λεπτό προς λεπτό στα ηχητικά της Άμεσης Δράσης και της Τροχαίας. 


Το πρώτο βήμα

Η μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Αττική το καλοκαίρι του 2018 άφησε βαριά τραύματα στον Δημήτρη Φιλιππή. Ενα χρόνο μετά η περιπέτειά του δεν έχει τελειώσει.


Τα παιδιά που γλίτωσαν από το Αουσβιτς

Η ιστορία των αδερφών Κοέν. Πώς κρύφτηκαν στην Αθήνα στα χρόνια της Κατοχής και δεν κατέληξαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. 


«ΑΤΤΙΚΟΝ» & «ΑΠΟΛΛΩΝ»: Το στοίχημα της επαναλειτουργίας

Η «Κ» επισκέφτηκε με τους υποψήφιους δημάρχους της Αθήνας το πληγωμένο κτίριο που στεγάζει τους δύο ιστορικούς κινηματογράφους. 


Καρέ-καρέ η απόδραση Παλαιοκώστα το 2009

Αποκλειστικό βίντεο της «Κ» με την απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα με ελικόπτερο το 2009 από τις φυλακές Κορυδαλλού.


7,8 δευτερόλεπτα από τον αέρα στο έδαφος. Η πτώση ενός ελληνικού F-16

Ο μοιραίος διακόπτης στη συντριβή ελληνικού F-16 σε άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία το 2015 και η απόφαση του Αεροδικείου Αθηνών.


Μέσα στη Χρυσή Αυγή: Οι διαδρομές του Γιώργου Ρουπακιά

Η «Κ» ανασυνθέτει την πορεία του Γιώργου Ρουπακιά στη Χρυσή Αυγή. Από την πρώτη στιγμή η νεοναζιστική οργάνωση επιχείρησε να υποβαθμίσει το ρόλο του. Βίντεο όμως τον δείχνουν να μετέχει ενεργά σε δραστηριότητές της.


Ψηφιακά ταξίδια σε γηροκομεία της Αττικής

Η νέα τεχνολογία κρατάει συντροφιά σε ηλικιωμένους γηροκομείων της Αττικής.


Η χαμένη «βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων»

Η Ρούγια Ιγκνάτοβα, δημιούργησε το υποτιθέμενο ψηφιακό νόμισμα OneCoin, έπεισε χιλιάδες πολίτες να επενδύσουν σε αυτό και εξαφανίστηκε στην Ελλάδα. Οι ΗΠΑ την κατηγορούν για οικονομική απάτη.


Στο κτηνιατρείο του Αρκτούρου

Η «Κ» παρακολούθησε τις χειρουργικές επεμβάσεις σε δύο αρκούδες στο ειδικά διαμορφωμένο ιατρείο στο καταφύγιο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο Φλώρινας.

Πηγή: kathimerini.gr