Στην παρουσίαση της νέας Ομάδας Δίας ο Κ. Μητσοτάκης

205

Στην παρουσίαση της νέας ομάδας Δίας θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το πρωί (10.30) στο Μαρκόπουλο και σε ένδειξη στήριξης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της ΕΛΑΣ.

Ο πρωθυπουργός εξάλλου, σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο Βήμα διαμήνυσε την απόλυτη στήριξή του τόσο στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όσο και στην ΕΛΑΣ, λέγοντας πως μεμονωμένα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, ελέγχονται ήδη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τον υπουργό προστασίας του Πολίτη και την ελληνική αστυνομία ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

Στηρίζω απόλυτα και τον αρμόδιο Υπουργό και την Ελληνική Αστυνομία στο χρέος που ανέλαβαν να υπηρετήσουν. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε μία οργανωμένη Πολιτεία το μονοπώλιο της νόμιμης βίας το έχει μόνο το κράτος. Μάλιστα δεν ασκείται από επιλογή αλλά από ανάγκη και πάντα στο όνομα του κοινού καλού. Δεν χαίρεται κανείς όταν ασκείται βία θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Ούτε πανηγυρίζει. Είχα πει προεκλογικά ότι θα αφήσω την αστυνομία ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της. Οι πολίτες το άκουσαν και μας εμπιστεύτηκαν γιατί ζητούν ασφάλεια στις γειτονιές τους και οι φοιτητές ζητούν να μην κάνουν κουμάντο οι τραμπούκοι στα πανεπιστήμια”.

Πηγή: capital.gr